Renault R.S. 2027 Vision. Το μέλλον της Formula 1

Σχετικά άρθρα

H Renault στην έκθεση της Σαγκάη παρουσίασε το R.S. 2027 Vision concept, το όραμα για το πως φαντάζεται η γαλλική εταιρία τα μονοθέσια της Formula 1 του 2027.

Σύμφωνα με την γαλλική εταιρία για την δημιουργία του R.S. 2027 Vision Concept χρησιμοποιήθηκε η μακρά εμπειρία της στην Formula 1, ενώ εκφράζει επίσης και την πρόθεση της μάρκας να παραμείνει στον κόσμο της F1 μακροπρόθεσμα. Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί αρκετές νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να μεταφερθούν από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στα αυτοκίνητα παραγωγής, προς όφελος των πελατών και αντίστροφα.

Έχει βάρος 600 κιλά, αποδίδει 1.340 άλογα και έχει κλειστό cockpit. Είναι τετρακίνητο, έχει σύστημα τετραδιεύθυνσης, με το υβριδικό powertrain να χρησιμοποιεί έναν μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες, οι μπαταρίες των οποίων είναι 5 φορές πιο ισχυρές από αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα στην F1.

Το πρωτότυπο έχει ενεργό LED φωτισμό, κινητά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ υπάρχουν δύο “pop-up” roll-over bars που ενεργοποιούνται αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος. Η Renault φαντάζεται πως σε 10 χρόνια από σήμερα, οι θεατές θα έχουν πρόσβαση στην τηλεμετρία του κάθε αγωνιστικού, ενώ θα υπάρχει και fan-boost, αντίστοιχο με αυτό που συναντάμε στην Formula E. Η γαλλική εταιρία φαντάζεται τα GP του μέλλοντος διαφορετικά από τα σημερινά, με τον κάθε αγώνα να σπάει σε δύο μέρη, με το πρώτο να καλύπτει απόσταση 250 χλμ και το δεύτερο, το “Final Sprint” να έχει μικρότερη διάρκεια. Επίσης το βράδυ της Παρασκευής πριν τον αγώνα, θα διεξάγεται ένας νυχτερινός αγώνας για τους νέους οδηγούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...