eDrive το νέο σύστημα μετάδοσης για τα ηλεκτροκίνητα από την GKN

Σχετικά άρθρα

Η έκθεση της Σαγκάη άνοιξε εχτές τις πόρτες τις για τον τύπο και η GKN παρουσίασε την νέα ολοκληρωμένη λύση της για τα συστήματα μετάδοσης των ηλεκτροκίνητων. Η αγορά της Κίνας θεωρείται κλειδί για το μέλλον των ηλεκτρικών καθώς προωθούνται αρκετά από την κυβέρνηση και τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες, ως μέσο για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις τους, αλλά και για να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, μιας και οι Κινέζοι δεν έχουν τόσο ανεπτυγμένη τεχνογνωσία για ΜΕΚ επιβατικών οχημάτων.

Το “κιβώτιο” που βλέπεις περιλαμβάνει όλα τα τμήματα εκείνα που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα. Έχει τον μετατροπέα τάσης, το ηλεκτρομοτέρ και τον μειωτήρα στροφών σε ένα πακέτο που η GKN ισχυρίζεται πως είναι 15% μικρότερο σε διαστάσεις και 10% ελαφρύτερο, καθώς και αποδοτικότερο σε σχέση με τις παραδοσιακές διατάξεις που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.  Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι κατά την γνώμη μου γιατί ναι μεν είναι καλό να τα έχεις όλα μαζεμένα αλλά μερικές φορές η χωροταξία μπορεί να είναι τέτοια που να βολεύει να τα έχεις διάσπαρτα, όπως για παράδειγμα βλέπουμε στα οχήματα που έχουν μπροστά το μοτέρ και πίσω το κιβώτιο ταχυτήτων. Το εντυπωσιακό με το eDrive είναι πως δεν χρειάζεται σύστημα ψύξης, είναι σχετικά ήσυχο και έχει ελάχιστους κραδασμούς.

Στόχος είναι να κατασκευάζει ένα εκατομμύριο eDrive ετησίως ως το 2025 με την βοήθεια της κινεζικής κοινοπραξίας Shanghai GKN Huayu Driveline Systems. Ο στόχος είναι σχετικά εφικτός μιας και η Κίνα είναι μεγάλη αγορά και όπως έγραψα προηγουμένως, προμοτάρει την ηλεκτροκίνηση, αλλά για την ώρα το eDrive δεν είναι έτοιμο προς παραγωγή κάτι που εικάζεται πως θα συμβεί σε ορίζοντα λίγων ετών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...