Βρισκόμαστε στην τέταρτη σεζόν με τους turbo V6 κινητήρες, συνεπώς οι 81 γύροι σε μία ημέρα δε θα πρέπει να θεωρούνται πολλοί, από τη στιγμή που τα power units έχουν αυξημένη αξιοπιστία. Αυτό δεν αφορά όλους τους κινητήρες, καθώς η Honda εξακολουθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με τη δύναμη και την αξιοπιστία του κινητήρα της, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να μη δούμε καμία McLaren στον τερματισμό του Μπαχρέιν.

Μετά από το Grand Prix, είχαμε 2ήμερο τεστ στην ίδια πίστα. Η Τρίτη ήταν άλλη μια εφιαλτική μέρα για τη βρετανική ομάδα, με τον Oliver Turvey να πραγματοποιεί μόλις 17 περάσματα. Αντιθέτως, τα πράγματα ήταν πολύ καλά χθες, έτσι ο Stoffel Vandoorne πήρε δεδομένα 81 γύρων για τη McLaren, πράγμα που προκάλεσε μια μικρή έκπληξη στην ομάδα του Woking, όπως εξηγεί ο Eric Boullier, αφού είναι αδύνατο για την ώρα να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει με το power unit.

Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Αλλάξαμε 4 φορές την MGU-H και, το πρωί της Τρίτης, η MGU-H παρέδωσε πνεύμα μετά από δύο γύρους. Αλλάξαμε τον κινητήρα και κάναμε 17 γύρους. Την Τετάρτη, είχαμε μια μικρή προειδοποίηση, αλλά δεν βρήκαμε κάτι λάθος στο μονοθέσιο, και μπορέσαμε να τρέξουμε χωρίς προβλήματα.

Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για τη Honda να καταλάβει τι είναι λάθος, ίσως το πρόβλημα να προήλθε από κάποιες ελαττωματικές παρτίδες. Δεν πιστεύω ότι είναι ένα θεμελιώδες πρόβλημα του μονοθεσίου, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε τι είναι λάθος. Μπορούμε να τρέχουμε για 2 γύρους ή για 2 ημέρες. Η θερμοκρασία, επίσης, ήταν μειωμένη κατά 5-6 βαθμούς. Ίσως αυτό να ήταν καλό, αλλά δεν ξέρω. Είναι παράξενο.

Ο επί κεφαλής της McLaren ισχυρίζεται πως οι 81 χθεσινοί γύροι ήταν πολύ παραγωγικοί, διότι τα δεδομένα που έφτασαν στους σκληρούς δίσκους είναι πολύ χρήσιμα για τη βελτίωση του μονοθεσίου.

Είχαμε και πέρυσι καλές ημέρες, αλλά ακολουθήσαμε το σχέδιο των δοκιμών και κατανοήσαμε πολλές πληροφορίες και λύσεις που δοκιμάστηκαν στο μονοθέσιο. Συνεπώς, είναι πολύ καλές δοκιμές όσον αφορά τα δεδομένα και τα αποτελέσματα.