Αντιπρόσωποι της Fiat στην Ιταλία διαμαρτύρονται επειδή πήραν αυτοκίνητα που δεν είχαν παραγγείλει

Σχετικά άρθρα

Οι Ιταλοί αντιπρόσωποι της Fiat διαμαρτυρήθηκαν στην FCA μιας και η εταιρία τους χρέωσε περίπου 6.000 νέα αυτοκίνητα τα οποία οι ίδιοι δεν τα είχαν παραγγείλει. Οι αντιπρόσωποι ανακάλυψαν τα 6.000 αυτοκίνητα μέσα από το σύστημα διαχείρισης των παραγγελιών στα τέλη του Φεβρουαρίου. Πρόκειται κυρίως για Tipo που δεν τα πάει καλά από πλευράς πωλήσεων αλλά και ορισμένα Ducato.

Οι αντιπρόσωποι δηλώνουν πως είχαν ήδη πλεόνασμα στα Tipo για 8-9 μήνες, με αυτά που τους χρέωσε η FCA μάλιστα ΝΑ έχουν λάθος προδιαγραφές κάτι που τα καθιστά πιο δύσκολο στο να πουληθούν. Ένας αντιπρόσωπος δήλωσε πως η Fiat μέσα σε μια βραδιά τους χρέωσε με 5.000 νέα Tipo, που μέχρι στιγμής κατά τους πρώτους 3 μήνες του 2017, το μοντέλο πουλά κατά μέσο όρο 4.000 μονάδες μηνιαίως. Η κίνηση αυτή μετέφερε περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ αξίας από την FCA στα βιβλία των αντιπροσώπων.

Οι αντιπρόσωποι θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, επειδή φοβούνται την αντίδραση της FCA. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο CEO της FCA, Sergio Marchionne, στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της CNH, είχε δηλώσει πως το πρώτο τρίμηνο ήταν “δύσκολο” για την εταιρία.

Στην Ιταλία υπάρχουν 150 αντιπρόσωποι της Fiat, οι σχέσεις των οποίων είναι τεταμένες με την FCA μετά την κίνηση της. Η FCA θα ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα της για το πρώτο τρίμηνο του έτους στις 26 του Απρίλη. Η Ιταλία είναι μια κρίσιμη αγορά της FCA, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40% των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις των μοντέλων της Fiat στην Ιταλία να αποτελούν περίπου το 59% των ευρωπαϊκών πωλήσεων της μάρκας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...