Ο Jenson Button αποχώρησε πέρυσι από τη θέση του επίσημου οδηγού στη Formula 1. Ο Βρετανός αποχώρησε ολοκληρωτικά από το άθλημα, αφού παρέμεινε στις τάξεις της McLaren. Κι ενώ μπορεί να πιστεύαμε ότι δε θα τον βλέπαμε ξανά να αγωνίζεται απέναντι στους άλλους οδηγούς, αυτό θα συμβεί στο Μονακό, μετά από την απόφαση του Fernando Alonso να τρέξει στα 500 μίλια της Indianapolis.

Ο Πρωταθλητής του 2009 έχει ξεκινήσει ήδη προετοιμασία για το Grand Prix που θα διεξαχθεί σε 3 εβδομάδες, δουλεύοντας με τους μηχανικούς του, αλλά και στον προσομοιωτή της McLaren. Όπως λέει ο ίδιος, παρόλο που τα μονοθέσια είναι αλλαγμένα σε σχέση με πέρυσι, έχει την ικανότητα να βγάλει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ταχύτητας της MCL32 στην πίστα, αφού δεν έχει ξεχάσει να οδηγεί.

Φυσικά, όταν ήρθε η ευκαιρία για να τρέξω στο Μονακό, την πήρα. Δε θέλω να τρέξω στη Formula 1 για όλη τη σεζόν, επειδή τελείωσε ο χρόνος μου στη Formula 1. Έχω αγαπήσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου, αλλά ήταν ώρα να κάνω ένα διάλειμμα. Ωστόσο, το να επιστρέφεις για το Grand Prix του Μονακό, είναι ένα όνειρο για έναν οδηγό αγώνων. Το να επιστρέφεις για έναν αγώνα στο Μονακό, τον πιο διάσημο αγώνα στο πρόγραμμα, είναι συναρπαστικό. Ο ενθουσιασμός επιστρέφει όταν κάνεις έναν αγώνα.

Δεν υπάρχουν περισσότερα να μάθεις ξανά. Κάθεσαι στον προσομοιωτή και, μετά από πέντε γύρους, λες «α, εντάξει, ακόμα το έχω!» Μπορώ ακόμα να κατευθύνω το μονοθέσιο στις στροφές και ξέρω ακόμα πώς να αλλάζω ταχύτητα, πώς να φρενάρω και πώς να πατάω το γκάζι. Αυτό δεν το ξεχνάς ποτέ.