Maldonado: Είχα πρόταση από F1 για το 2017, την απέρριψα γιατί δεν ήταν ανταγωνιστική

Σχετικά άρθρα

Πριν τέσσερις μήνες ο 32-χρονος Βενεζουελάνος είχε δηλώσει την ελπίδα του να επιστρέψει στην F1, μετά την αποχώρηση του Rosberg. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν έγινε, καθώς όπως εξήγησε, παρότι είχε πρόταση να τρέξει φέτος, δεν την δέχτηκε επειδή η συγκεκριμένη ομάδα δεν ήταν ανταγωνιστική. Πιο χαρακτηριστικά δήλωσε:

Έχω την εμπειρία και είχα τις ευκαιρίες να επιστρέψω αυτή τη χρονιά. Ήμουν πολύ κοντά στο να επιστρέψω, αλλά αποφάσισα να μην το κάνω. Αν δεν έχω καλό προαίσθημα, αν δεν έχω εγγυήσεις να το κάνω με τον καλό τρόπο, είναι καλύτερα να μείνω μακριά, γι’αυτό και απέρριψα την πρόταση.

Ίσως ο μόνος λόγος που έτρεχε ο Maldonado στην F1 ήταν η υποστήριξη που είχε από την PDVSA, το κρατικό “γίγαντα” πετρελαίου, της χώρας καταγωγής του, η οποία έδινε χορηγία στις ομάδες του 46 εκατ. δολάρια. Η PDVSA, όμως, έμπλεξε σε δικαστική διαμάχη με τη Renault, με αποτέλεσμα να επιλέξει να διακόψει τη συμφωνία με τον Maldonado, αφήνοντας τον χωρίς ομάδα. Η επισφαλή κατάσταση της οικονομίας της Βενεζουέλας έχει δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με την υποστήριξη αυτή, αλλά ο Maldonado επιμένει ότι δεν πρόκειται να είναι εμπόδιο στην επιστροφή του, τονίζοντας:

Είναι πολύ δύσκολα, υπάρχει ανοδική τάση στην οικονομία και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση, και η χώρα θα είναι και πάλι ισχυρή. Δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό, η επιστροφή είναι ακόμα δυνατή, δεν είναι ο μόνος χορηγός. Δεν είμαι εδώ επειδή δεν θέλω να είμαι τώρα.

Κλείνοντας, ο Maldonado δήλωσε ότι δεν επιδιώκει σθεναρά την επιστροφή του στη F1, αλλά αυτή παραμένει δυνατή:

Ανακάλυψα ότι υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον, από τη F1, στη ζωή. Δεν είναι τα πάντα η F1, αλλά μου λείπει επειδή αφιέρωσα όλη μου τη ζωή στους αγώνες αυτοκινήτων, ξεκίνησα όταν ήμουν έξι. Όταν ξυπνήσω και αποφασίσω: “Εντάξει, ήρθε η ώρα να επιστρέψω”, θα το κάνω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...