Τα λόγια του διάσημου ηθοποιού Bruce Lee έβαλε η BMW Κίνας στο νέο διαφημιστικό για την M4 GTS, προκειμένου να διαφημίσει το ψεκαστό σύστημα ψύξης νερού που διαθέτει το αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο φορά τον 3,0-λιτρο, εξακύλινδρο εν σειρά, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της απλής M4, ο οποίος όμως χάρη στο σύστημα ψεκασμού νερού, αποδίδει πλέον 500 άλογα και 600 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι η M4 GTS επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 3,8 δευτερόλεπτα με την τελική της ταχύτητα να είναι 305 χλμ/ώρα. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την BMW, η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων είναι στα επίπεδα της M4 Coupe παρά την αύξηση της ιπποδύναμης: 8,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και 194 γρ/χλμ. Όσον αφορά στο powertrain, να σημειώσουμε επίσης ότι ο κινητήρας συνδυάζεται με το κλασικό, 7-τάχυτο M DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ιδιαίτερη έμφαση όμως δόθηκε και στο βάρος. Οι μηχανικοί του M Division κατάφεραν να μειώσουν το βάρος του αυτοκινήτου στα 1.510 κιλά με την αναλογία κιλών ανά ίππο να διαμορφώνεται στα 3 κιλά/ίππο. Στην καμπίνα, η “διαίτα” περιλαμβάνει νέα ανθρακονημάτινα bucket καθίσματα, ελαφρύτερη κεντρική κονσόλα, ελαφρύτερα πίσω καθίσματα και ειδικές πόρτες. Παρόμοια τακτική εφαρμόστηκε και στο εξωτερικό. Το νέου σχεδιασμού καπό, η οροφή, το ρυθμιζόμενο εμπρός splitter, η επίσης ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, ο διαχύτης κ.ά. είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Το “τελικό” του συστήματος εξάτμισης είναι από τιτάνιο ενώ όπως αναφέρει η BMW “κάθε λεπτομέρεια, όσο μικρή και είναι, έχει προσεχθεί ώστε να ελαχιστοποιηθεί το βάρος”.

Η M4 GTS πατάει σε ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών εμπρός και 20 πίσω που ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 με διαστάσεις 265/35 και 285/30 αντίστοιχα. Η ανάρτηση του σκληροπυρηνικού μοντέλου αποτελείται από ρυθμιζόμενα coilovers ενώ τα φρένα είναι φυσικά carbon-κεραμικά. Τέλος, η M4 GTS είναι το πρώτο μοντέλο που εξοπλίζεται με OLED πίσω φωτιστικά σώματα ενώ τα εμπρός είναι τεχνολογία LED.