Alonso: Το μόνο θετικό του 2017 είναι η συμμετοχή στο Indianapolis 500

Σχετικά άρθρα

Στους δέκα φετινούς αγώνες στο πρωτάθλημα της F1, ο Fernando Alonso έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις 2 βαθμούς, από την 9η θέση στο Αζερμπαϊτζάν. Σε συνέντευξη του στο περιθώριο του αγωνιστικού τριημέρου της Ουγγαρίας, ο 36-χρονος Ισπανός δήλωσε ότι η μόνη θετική στιγμή, μέχρι σήμερα, για το 2017 ήταν η συμμετοχή του στα 500 μίλια της Indianapolis, παρόλο που και εκεί τον πρόδωσε ο κινητήρας της Honda.

Με τον Alonso να μην μασά τα λόγια του, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο άλλο θετικό, εκτός από τον παραπάνω αγώνα, απάντησε αποστομωτικά:

Όχι. Περιμέναμε να είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί και δεν ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες μας. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να βελτιώσουμε την κατάσταση το συντομότερο δυνατό, αλλά σίγουρα είναι δύσκολο.

Με το συμβόλαιο του με την McLaren-Honda να λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ο Ισπανός ψάχνει απεγνωσμένα μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, για να κατακτήσει το 3ο του πρωτάθλημα, που επαναλαμβάνει κάθε τόσο ότι θέλει. Έτσι, ερωτώμενος για το ενδεχόμενος μετακόμισης σε άλλη μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Alonso απάντησε:

Τα [IndyCar] είναι εκεί, είναι μια πιθανότητα. Έχω πει πάντα ότι είμαι πολύ ανοιχτός για το τι θα φέρει το μέλλον. Η προτεραιότητα μου παραμένει η Formula 1, και να κερδίσω το τρίτο πρωτάθλημα, αλλά είμαι ανοιχτός να βρω τον τρόπο σε όποια ομάδα μπορεί για να το κατακτήσω. Είμαι ανοικτός να δω άλλο πρωτάθλημα, αν αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει το επόμενο έτος, οπότε ας δούμε σε ένα μήνα ή σε ενάμιση. Θέλω να κερδίσω το επόμενο έτος, και για να κερδίσω χρειαζόμαστε κάποιες καλές αλλαγές εδώ, πολλές αλλαγές εδώ. Αν συμβούν αυτά, θα υπάρξει μια πιθανότητα να μείνω και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσω το Σεπτέμβριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...