Τι και αν οι διαφημίσεις τσιγάρων έχουν απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια στην Formula 1; Η Ferrari και η Philip Morris δεν φαίνεται να αποθαρρύνονται από την απόφαση αυτή, και έτσι ανακοίνωσαν επίσημα ότι ανανεώνουν την συνεργασία τους για την ομάδα της F1, Scuderia Ferrari.

Το 2010 είχε προκληθεί σάλος με το λογότυπο γραμμωτού κώδικα που είχε πάνω στα μονοθέσια της η Ferrari, με τους ισχυρισμούς να ήθελαν ότι έκανε υποσυνείδητη διαφήμιση του λογότυπου της Marlboro. Η Ferrari είχε βγάλει τότε ανακοίνωση που έλεγε ότι δεν είχαν καμία σχέση τα αυτοκόλλητα εκείνα με την Marlboro και πως αυτά ήταν μέρος του βαψίματος του μονοθεσίου, αλλά από τον αμέσως επόμενο αγώνα δεν τα είδαμε ξανά πάνω στα μονοθέσια της.

Τελευταία φορά που το λογότυπο της Marlboro βρέθηκε πάνω σε μονοθέσιο της Scuderia ήταν στο Κινέζικο Grand Prix του 2007 (άνωθεν φωτογραφία).

Η λιτή ανακοίνωση της Ferrari για τη νέα συμφωνία είναι η ακόλουθη:

Η Ferrari SA ανακοινώνει πως η Scuderia Ferrari ανανεώνει την πολυετή συνεργασία της με την Philip Morris International. Η συμφωνία συνεχίζει τη συνεργασία μεταξύ της Philip Morris International και της Scuderia Ferrari, μια συνεργασία μεγαλύτερη των 40 χρόνων.

 • Gestione Sportiv@

  Η συνεργασία της Scuderia Ferrari με την Philip Morris συνεχίζεται ακατάπαυστα από το 1997, όταν μπήκαν για πρώτη φορά τα σήματα της Marlboro επάνω στην F310B και από τότε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρίσκονται επάνω στα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας.
  Όλα η ιστορία της συνεργασίας των δύο εταιρειών σε μία φωτογραφία…………. https://uploads.disquscdn.com/images/c196b4d6ef3ab22d66d21e7d1a5a599edde96bc0f1c9c8ac81942c9014f68aff.jpg

  • david17

   auto akrivos mporei na min grafi pouthena marlboro alla exoun alaksi olo to sima tis eterias pou einai sindiasmos ton 2

  • Anestis Genk

   Δεν ξέρω αν είναι χορηγία των οδηγών ή της Ferrari, αλλά Marlboro (Μάλμπουρο στα ελληναράδικα) έγραφε από πολύ παλιά
   http://i.imgur.com/AIfhoQZ.jpg
   Ο θρύλος λέει πως σε κάποιους αγώνες γινόταν M.Alboreto για προφανείς λόγους.

  • thymios tsilimparis

   Ο Ενζο είχε εμμονή (σιγά μην είχα μόνο μια) να υπάχουν διαφημίσεις μόνο από φίρμες και εταιρείες που σχετίζονταν με το αυτοκίνητο και ειδικά με το μονοθέσιο. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της F187 ή 88 που έχεις ποστάρει. Γι αυτό άλλωστε και είναι γνωστή η διακαής επιθυμία της Κοκα Κολα να διαφημιστεί πάνω στα κόκκινα μονοθέσια, κάτι που δεν επέτρεψε ποτέ ο “γέρος”
   Η Μαρλμπορο τον έπεισε όταν πρότεινε να αναγράφει τους οδηγούς – κάτι που όλα τα μονοθέσια είχαν φυσικά. Μπορεί λοιπόν να μην είχαν σχέση με εξαρτήματα, λάδια, λάστιχα κτλ, αλλά το αυτοκόλλητο είχε το όνομα του οδηγού- απόλυτη συσχέτιση με το μονοθέσιο!

  • Anestis Genk

   Συμφωνώ με τον μπαρμπαΈντζο, αν και δεν στο θέμα μάλμπουρο, μάλλον συμβιβάστικε λίγο.

 • Giannisk

  Σύμφωνα με άλλο σχετικό άρθρο που διάβασα, η Philip Morris αγοράζει τον χώρο πάνω στο μονοθέσιο τον οποίο εμπορεύεται η ίδια.

 • George Liverpool

  Φερτε πισω τα sponsoships απο τις καπνοβιομηχανιες ρε υποκριτες!Η διαφημιση αλκοολ καλα παει παντως…

 • ρε φερτε πισω τα καπνα….μπας και δουμε κανα ομορφο λιβερι !!!!!!!! :-D

 • Anestis Genk

  Εγώ είμαι κατά των απαγορεύσεων στα τσιγάρα. Αν θέλουν ας απαγορέψουν το κάπνισμα γενικώς.

 • thymios tsilimparis

  Εγώ δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν έβαλαν κάτω απ το Marlboro κι ένα Classics που να παραπέμπει στη σειρά ρούχων!