Ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά από τις MAN και Scania

Σχετικά άρθρα

Το VW Group ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 1,4 δισ. ευρώ στο Truck & Bus, προκειμένου η MAN και η Scania να προσφέρουν στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία σε ευρωπαϊκές πόλεις το 2018, ενώ αργότερα θα προσθέσει bio-diesel, υβριδικά συστήματα και συστήματα φυσικού αερίου. Ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό, με όνομα e-Delivery, θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Βραζιλίας το 2020.

Μέρος των 1,4 δισ. ευρώ θα επενδυθούν σε νέες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, αυτόνομα συστήματα και λογισμικό που βασίζεται στο cloud, τόνισε ο επικεφαλής της μονάδας Andreas Renschler.

Η αμερικανική θυγατρική της Volkswagen, Navistar International, πρόκειται να υιοθετήσει κάποια από αυτά τα συστήματα, με τον Renschler να συμπληρώνει:

Πιστεύουμε σε μια ευρεία γκάμα εναλλακτικών μέσων μεταφοράς και καυσίμων, ανάλογα με την τοπική διαθεσιμότητα, την κοινωνική και την τοπική ζήτηση, και τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Γι’ αυτό τον λόγο είναι κρίσιμο οι φορείς χάραξης πολιτικής να αναπροσαρμόσουν την προσέγγισή τους σε τυχόν ρυθμιστικές μεταβολές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τοπικές αποστολές πιθανότατα θα καταγράφουν μερίδιο αγοράς άνω του 5% μέχρι το 2025, έναντι πρόβλεψης περίπου στο 25% για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων έχουν μείνει πίσω στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς τα φορτία είναι πιο βαριά και τα οχήματα εξυπηρετούν ευρύτερη γκάμα βιομηχανιών.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...