Με την W07 να είναι πέρυσι το καλύτερο -με αρκετά μεγάλη διαφορά- μονοθέσιο, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στη μεγάλη μάχη των Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Το υποτονικό ξεκίνημα του Βρετανού και ο σπασμένος κινητήρας στο Μαλαισιανό Grand Prix έφεραν τον Γερμανό στην κορυφή της βαθμολογίας, εκεί που παρέμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν, για να πανηγυρίσει τον πρώτο και μοναδικό του παγκόσμιο τίτλο, για πέντε βαθμούς.

Ο 32χρονος μιλά για τον περασμένη σεζόν, θεωρώντας πως ένα και μόνο κιλό μπορεί να του χάρισε τον τίτλο, αφού κατάφερε για ελάχιστα να κερδίσει την pole position στο Ιαπωνικό Grand Prix, κάτι που μάλλον αποδείχθηκε καθοριστικό για την έκβαση του πρωταθλήματος.

Η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει. Στο καλοκαιρινό διάλειμμα πέρυσι, αποφάσισα να σταματήσω το ποδήλατο, διότι οι μύες των ποδιών είναι μεταξύ των μεγαλύτερων πραγμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Ως αποτέλεσμα έχασα ένα κιλό τον Αύγουστο. Επιστρέψαμε και, μετά από τις τρεις αγώνες, ήταν το Ιαπωνικό Grand Prix.

Ένα κιλό είναι 0,04 του δευτερολέπτου σε κάθε γύρου όταν το μονοθέσιο είναι στα όρια του βάρους του. Ήμουν στην pole της Suzuka για 0,03 δευτερόλεπτα. Οι μικρότεροι μύες μου στα πόδια μού έδωσαν την pole, όταν ο Lewis τα θαλάσσωσε στην εκκίνηση. Εγώ κέρδισα και αυτός τερμάτισε τρίτος. Είχα τους βαθμούς και έπρεπε να τερματίζω στη δεύτερη θέση.

Η απόφασή του να σταματήσει σόκαρε τον κόσμο της Formula 1. Όπως λέει ο ίδιος, αυτή πάρθηκε πριν τον τελευταίο αγώνα στο Abu Dhabi, τονίζοντας ότι ακολούθησε το ένστικτό του.

Στο grid του Abu Dhabi, πριν από τον αγώνα. Προσπάθησα να εφαρμόσω όλες τις ικανότητές μου στον διαλογισμό, αλλά δεν δούλεψε τίποτα. Αυτό που δούλεψε ήταν ότι συνειδητοποίησα πως είναι ο τελευταίος μου αγώνας. Έλεγα «εντάξει, ας το απολαύσουμε, ίσως είναι η τελευταία φορά». Αυτό διέλυσε όλο το άγχος.

Μέσα από την διανοητική μου εκπαίδευση, έμαθα ότι είναι σημαντικό να ακολουθώ τα ένστικτά μου. Έμαθα να ακούω στα ένστικτά μου όλο και περισσότερο, επειδή πιστεύω ότι είναι μια πολύ δυνατή ένδειξη για το τι πρέπει να κάνεις, και του τι θέλεις να κάνεις. Αυτό είναι ένα πράγμα. Και ακολούθησα τα ένστικτά μου με το να σταματήσω.