Τις αλλαγές τους κανονισμούς εκμεταλλεύτηκε η Ferrari, ώστε να σχεδιάσει ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ικανό να παράγει μεγάλα ποσά κάθετης δύναμης. Η SF70H κατέκτησε μέχρι στιγμής πέντε νίκες, αλλά ήταν ικανή για περισσότερες, ωστόσο η αξιοπιστία είχε διαφορετική άποψη. Και φέτος, τα δύο πρωταθλήματα κατακτήθηκαν από τη Mercedes, αλλά η χρονιά μπορεί να θεωρηθεί θετική, αφού οι άνθρωποι του Maranello έβαλαν τις βάσεις για κορυφαία μονοθέσια τις επόμενες χρονιές.

Αυτή είναι η άποψη του Sebastian Vettel, ο οποίος έχασε το πρωτάθλημα τρεις αγώνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο Γερμανός δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στους μηχανικούς του, οι οποίοι κατάφεραν να πετύχουν τη μεγαλύτερη βελτίωση ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες μεταξύ της περσινής και της φετινής χρονιάς.

Νομίζω ότι ήταν μια πολύ θετική χρονιά. Κανείς δεν περίμενε η Ferrari να είναι τόσο δυνατή. Κάναμε το μεγαλύτερο βήμα και υπήρξε πολλή συζήτηση από τους άλλους. Αλλά, στην τελική, ήμασταν εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος. Είχαμε δύο αγώνες για το τέλος μετά το τέλος του πρωταθλήματος και είμαστε σε θέση για νίκες.

Κερδίσαμε εδώ, και τα δύο μονοθέσια ήταν στο βάθρο. Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά θετικά. Δεν ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί πέρυσι, δεν ήμασταν πολύ καλοί στη βελτίωση του μονοθεσίου, και κάναμε πολλή πρόοδο φέτος. Ακόμα κι αν έχασες την ευκαιρία που σου δόθηκε, θα πρέπει να δώσεις τα εύσημα σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας, για το βήμα που κάναμε.

Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής υπογραμμίζεις πως ο μοναδικός στόχος είναι η επιστροφή της Ferrari στην κορυφή, αλλά και η κυριαρχία στη Formula 1, όπως ακριβώς συμβαίνει με τη Mercedes τα τελευταία τέσσερα χρόνια και η Red Bull την προηγούμενη τετραετία.

Μπορούμε όλοι μας να νιώσουμε ότι γινόμαστε όλο και δυνατότεροι, και μεταφέρουμε αυτή τη δύναμη στα επόμενα χρόνια, όχι μόνο για την επόμενη χρονιά, όχι μόνο για τον χειμώνα, αλλά επίσης για το μέλλον. Επειδή πιστεύω ότι η δουλειά μας είναι να φέρουμε τη Ferrari πίσω, και να κυριαρχήσουμε. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε.