Πριν ενάμιση χρόνο, η BMW παρουσίασε τις M140i και M240i εκδόσεις για την Σειρά 1 και Σειρά 2, αντίστοιχα. Αυτές κινούνται από τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα με διπλά turbo, που αποδίδει 340 άλογα και 500 Nm ροπής.

Όπως είναι φυσικό, αυτός ο κινητήρας θα μπει και στη νέα γενιά της 3άρας και στο παρακάτω video θα δούμε τις δοκιμές εξέλιξης της επόμενης 340i. Η ανάπτυξη της νέας γενιάς της Σειράς 3, με κωδική ονομασία G20, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2018.

Το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει μια πιο σπορ σχεδίαση με έντονες ακμές, ενώ θα φέρει μια σειρά από μηχανικές και τεχνολογικές αλλαγές, με την 7η γενιά της 3άρας να είναι ελαφρύτερη κατά 40 κιλά, μιας και θα κάνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και CFRP (carbon fiber reinforced plastic), ενώ θα εξοπλίζεται με τεχνολογίες όπως ημι-αυτόνομης οδήγησης και ηλεκτρικών κινητήρων.

Η νέα πλατφόρμα εκτός του ότι θα ρίξει το βάρος θα διατηρήσει τα γνωστά δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Η CLAR πλατφόρμα υποστηρίζει τη χρήση ανθρακονημάτων στις κολώνες του σασί, στα πλαίσια των θυρών και στο τούνελ μετάδοσης, με τους Βαυαρούς να δηλώνουν πως η νέα 3αρα θα πάει κατευθείαν στην κορυφή της κατηγορίας όσον αφορά τα οδηγικά χαρακτηριστικά.