Δημοπρατείται μια σπάνια και εξαιρετική Bentley S1 Continental Sport Saloon του 1959, που άνηκε στον Elton John

Σχετικά άρθρα

Ο Sir Elton John, μπορεί να έχει αρκετά εκκεντρικό στυλ ένδυσης, αλλά έχει δείξει ουκ ολίγες φορές πως αγαπά τα αυτοκίνητα και από το γκαράζ του έχουν περάσει πάρα πολλά αυτοκίνητα. Τα περασμένα χρόνια έχουμε δει να βγαίνουν σε δημοπρασία κάποια από αυτά, όπως η Ferrari Testarossa του, η Ferrari 512TR του, η Maserati Quattroporte του και η Ferrari 365 GTB/4 Daytona του.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν πρόκειται για κάποιο ιταλικό μοντέλο, αλλά για την Bentley S1 Continental Sport Saloon του 1959. Παρά το όνομα της, πρόκειται για ένα τετραθέσιο μοντέλο με coupe αμάξωμα, με την βρετανική εταιρία να κατασκευάζει μόλις 431 αυτοκίνητα. Για τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου υπεύθυνος ήταν ο H.J. Mulliner, και σαν καινούριο ήταν ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα της εποχής του.

Πριν ο 70χρονος Βρετανός αγοράσει το αυτοκίνητο το 1976, το βρετανικό grand tourer, με αριθμό πλαισίου BC1BG, πηγαινοερχόταν μεταξύ Αγγλίας και Γκάμπια, της Δυτικής Αφρικής. Ο Elton John το αποκατέστησε και το είχε στην κατοχή του για 25 χρόνια, όταν και το πούλησε στον επιχειρηματία Sir Alan Sugar, ο οποίος το πούλησε σε δημοπρασία του Bonhams το 2007.

Ο ίδιος οίκος θα το ξανά βγάλει στο σφυρί στις 2 Δεκεμβρίου, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται από τα €450.000 μέχρι €560.000.

ΠηγήBonhams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...