Vettel: Πήραμε μπροστά!

Σχετικά άρθρα

Πιο ανταγωνιστική από ποτέ τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε πέρυσι η Ferrari. Η SF70H ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο από το ξεκίνημα της σεζόν, με την ιταλική ομάδα να πανηγυρίζει πέντε νίκες, σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Μονακό, Ουγγαρία και Βραζιλία, μαζί με πέντε pole positions, σε Ρωσία, Μονακό, Ουγγαρία, Σιγκαπούρη και Μεξικό, κάτι που δείχνει τη βελτίωση και στον έναν γύρο, ένας τομέας  που υστερούσε σημαντικά η Ferrari τα προηγούμενα χρόνια.

Βέβαια, οι παραπάνω νίκες δεν ήταν αρκετά για τον Sebastian Vettel, τερματίζοντας τελικά 46 βαθμούς πίσω από τον Lewis Hamilton, ο οποίος κατέκτησε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του στον τρίτο αγώνα πριν το τέλος της σεζόν. Ο Γερμανός κρατάει το γεγονός ότι το 2017 αποτέλεσε μια σημαντική χρονιά για την ομάδα του, γι’ αυτό και πιστεύει ότι οι μηχανικοί του πήραν επιτέλους μπροστά.

Το βήμα που κάναμε το 2017 ήταν απίστευτο. Ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα ξεκίνησε με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ο τρόπος που έχουμε βελτιώσει το σασί και τον κινητήρα, σε όλα τα μέτωπα νομίζω ότι ήταν τρομερός. Ήμασταν κοντά για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, όχι τόσο κοντά όταν έπρεπε, αλλά έτσι έγινε. Από τα συμπεράσματά μας, έχουμε πάρει τα μαθήματά μας. Έτσι, θεωρώ ότι αυτά θα μας βοηθήσουν. Έχουμε πάρει μπροστά.

Φυσικά, υπήρξαν κάποια λάθη του ίδιο και της Scuderia, και στόχος είναι αυτά να μετατραπούν σε επιπλέον απόδοση από τον ερχόμενο Μάρτιο, υποστηρίζοντας πως πλέον στο Maranello έχουν ό,τι χρειάζονται για να κατακτήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που έχει να συμβεί από το 2008.

Προφανώς και ήταν πικρό, όμως τώρα κοιτάζουμε το 2018. Όλοι θα πιέσουν πολύ σκληρά τον χειμώνα. Πιστεύω ότι έχουμε αυτό που χρειαζόμαστε. Όλα ξεκινούν ξανά το 2018, οπότε θα δούμε. Είχαμε δύο ή τρεις αγώνες που μας κόστισαν για διαφορετικούς λόγους, και η Mercedes ήταν πάρα πολύ δυνατή και πολύ σταθερή.

Στο τέλος, δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να το φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Οπότε, πιστεύω ότι ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε. Υπήρχαν μαθήματα που ήταν προφανή, κάποια ήταν πιο κρυμμένα, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι θα σκάψουμε αρκετά βαθιά και θα προσπαθήσουμε να τα βρούμε όλα.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...