Μια γυναίκα υψηλόβαθμο στέλεχος της Hyundai στη Νότια Κορέα παραιτήθηκε αφού κατηγορήθηκε πως ασκούσε πιέσεις σε γυναίκες που βρισκόταν σε πιο χαμηλές θέσεις από αυτή, να χορεύουν, να τραγουδούν σε καραόκε και να πίνουν ποτά με υψηλά ιστάμενους άνδρες εργαζομένους της Hyundai, κατά τη διάρκεια κοινωνικών εκδηλώσεων.

Οι συγκεκριμένοι άνδρες βρισκόταν σε θέσεις που μπορούσαν να επηρεάσουν την θέση της γυναίκας που βρισκόταν στην υψηλά ιστάμενη θέση στην εταιρία, προκειμένου αυτή να ανεβαίνει στην εταιρική δομή της Hyundai.

Σε δήλωση της η Hyundai δήλωσε πως η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις και τις πολιτικές της, ενώ συνέχισε λέγοντας:

Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για τυχόν παρατυπίες ή παραβιάσεις από άτομα στην εταιρεία που δεν εξασφαλίζουν την ισότητα στο χώρο εργασίας.

Να σημειωθεί πως έως τα τέλη του 2017, μόλις 3 από τα 298 υψηλόβαθμα στελέχη της Hyundai ήταν γυναίκες.

  • axxaaxxxaxaa ακριβως το ιδιο προβλημα το ειχε μια φιλη που δουλευε τηλεφωνητρια σε ειπρακτικη εταιρια το 2009 !!!! με το ζορι να κανουν κεφι ηθελε η υπευθυνη….μεχρι που παραιτηθηκε !!! :-P

  • δηλαδή οι άντρες στελέχη ήθελαν η γυναίκα στέλεχος να κάνει την τσατσά(και αυτή την έκανε) για να ανέβει στην ιεραρχεία. δηλαδή μούφα ανέλιξη, βασισμένη στο να κάνει την τσατσά. άνδρες μάστιγα παντού το φελέκι μου μέσα.

  • shaoqing14

    Ενταξει μην τα παραλεμε το πολυ-πολυ κανενα κομματι K-pop θα ερμηνευαν οι κοπελιες!