Σε περίπου τρεις εβδομάδες (στις 19, 20 και 21 Ιουλίου), ο Σπύρος Πανόπουλος, το Mitsubishi Lancer Evo IX και όλη η ομάδα της Extreme Tuners θα βρεθούν στο dragstrip της Μάλτας στο Hal Far, ώστε να ξεπεράσουν για ακόμα μια φορά τον εαυτό τους. Όπως θυμάσαι, πέρσι ακριβώς στον ίδιο αγώνα το βελτιωμένο ελληνικό αυτοκίνητο έκανε παγκόσμιο ρεκόρ του πιο γρήγορου Evo με κανονικό εσωτερικό, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχαν οι ίδιοι.

Φέτος, με επιπλέον τροποποιήσεις το αυτοκίνητο, ο Έλληνας μηχανικός ετοιμάζεται να εκπλήξει τους πάντες και τις τελευταίες ημέρες κάνει τις απαραίτητες δοκιμές στο δυναμόμετρο. Εκεί το ιαπωνικό τέρας έδειξε ένα νούμερο λίγο πάνω από τα 2.000 άλογα, με την πίεση του γιγαντιαίου turbo να φτάνει τα 42 psi (2,9 bar).

Η βελτίωση του Evo έχει πάει σε άλλο επίπεδο, ή καλύτερα σε άλλο πλανήτη, καθώς ο υποκυβισμένος στα 1.780 κ.εκ. 4g63 τετρακύλινδρος κινητήρας είναι ο πιο αποδοτικός στον κόσμο, καθώς στροφάρει μέχρι τις 13.500 σ.α.λ., με την σχέση συμπίεσης να αγγίζει το τρελό 16.8:1. Το turbo έχει διατομή 91 χλστ., με την φτερωτή να είναι από carbon!