Η Cosworth επιβεβαίωσε ότι η Aston Martin Valkyrie θα έχει τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα του κόσμου

Σχετικά άρθρα

Με την βρετανική εταιρία να έχει θέσει ως στόχο το hypercar της να είναι εξίσου γρήγορο με ένα μονοθέσιο της Formula 1 στο Silverstone, θα πρέπει να γίνει χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας. Και με τη Valkyrie, ως αυτοκίνητο δρόμου να μην υπόκειται σε οποιοδήποτε περιορισμό από την FIA, οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάνει χρήση υλικών που δεν συναντάμε ούτε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Την εξέλιξη του κινητήρα του βρετανικού hypercar έχει αναλάβει η Cosworth, και κατά λάθος χθες έκανε ένα post στο Twitter, όπου ανέφερε ότι η Valkyrie θα είναι το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο του πλανήτη, καθώς θα αποδίδει 1.130 άλογα. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, το tweet είχε εξαφανιστεί από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρίας, αλλά το screenshoot υπάρχει.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, καθώς η Valkyrie θα φορά έναν ολοκαίνουριο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της Cosworth 6,5-λίτρων, που επωφελείται από την τεχνογνωσία της εταιρίας στην F1. Θα αποδίδει 1.130 άλογα, εκ των οποίων τα 1.000 από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τα 130 από το υβριδικό σύστημα (KERS) προερχόμενο από την Rimac, που αντλεί έμπνευση από τα μονοθέσια της F1, λειτουργώντας ως ένας μεγάλος πυκνωτής.

Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2019 και σύμφωνα με τον Miles Nurnberger, επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της εταιρίας, το 95% του εξωτερικού θα είναι ίδιο με αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες. Οι σχεδιαστές εξέλιξαν τον σχεδιασμό του πρωτότυπου, δίνοντας βάση στην μεγιστοποίηση της αεροδυναμικής, με τα φωτιστικά σώματα να αντλούν έμπνευση από την Formula 1 και να είναι 30-40% πιο ελαφριά σε σχέση με τα φωτιστικά σώματα των υπολοίπων μοντέλων της Aston Martin που πωλούνται σήμερα στην αγορά. Εξαιτίας του αεροδυναμικού σχήματος, το hypercar θα παράγει 1.814 κιλά κάθετης δύναμης.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Aston Martin ήταν να ομολογκάρει τα διάφορα μέρη του αυτοκινήτου για χρήση στον δρόμου, με την εταιρία να δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν θα κάνει περιορισμούς στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, γι’αυτό και η τιμή του υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια λίρες (€2,86 εκατ.).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα