Αποκαλύφθηκαν οι καινοτομίες της Red Bull RB20

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι δοκιμές στο Μπαχρέιν και εκεί αποκαλύφθηκε ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των sidepods της Red Bull RB20. Κατά την παρουσίαση του μονοθεσίου τη περασμένη εβδομάδα, η μεγαλύτερη απορία όλων ήταν που ακριβώς, στον τόσο λεπτό σχεδιασμό των sidepods, κρύβεται η εισαγωγή αέρα για τα ψυγεία.

Σε μια προσπάθεια να παραμείνει μπροστά από τους ανταγωνιστές της, η Red Bull έχει κάνει ριζικές αλλαγές στην περιοχή των sidepods. Όπως βλέπεις ο Andrian Newey επέλεξε φέτος να κρύψει τις εισαγωγές αέρα για τα ψυγεία στο κάτω μέρος των sidepods, ενώ φαίνεται πως η Red Bull έχει αντιγράψει την Ferrari με το by pass duct.

O Newey σχεδίασε έναν αεροδυναμικό αγωγό μπροστά από το στόμιο του ψυγείου εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας από την περσινή εισαγωγή αέρα. Ο Newey σχεδόν ήθελε να κλείσει την κοιλιακή είσοδο για την ψύξη των ψυγείων για να βελτιώσει την αεροδυναμική απόδοση του νέου μονοθέσιου.

Η κάθετη εισαγωγή αέρα πρέπει να είναι κάτι αντίστοιχο με το by pass duct που είχε παρουσιάσει πέρυσι η Ferrari και έχει εξελιχθεί στο φετινό της μονοθέσιο. Αυτός ο αεραγωγός μεταφέρει τη ροή του αέρα από το κάτω μέρος της πατώματος στο πλαϊνό πάνω μέρος.

Επίσης, τα μεγάλα αεροδυναμικά “φρεάτια” που “τρέχουν” κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα, διαθέτουν και αυτά εισαγωγή αέρα, ακριβώς πίσω από το τέλος του halo. Το πως ακριβώς λειτουργούν για την ώρα παραμένει άγνωστο και δεν ξέρουμε εάν παρέχουν ψύξη στον κινητήρα ή η λειτουργία τους είναι για να βελτιώσουν την αεροδυναμική του μονοθεσίου.

Η RB20 δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική και μέχρι τώρα ο Max Verstappen έχει κάνει τον ταχύτερο χρόνο με 1:32.548, έχοντας συμπληρώνει 51 γύρους. Πίσω του βρίσκεται ο Charles Leclerc με χρόνο 1:33.247, +0,699 δευτ. από τον Verstappen (44 γύρους), ενώ ακολουθεί ο Fernando Alonso με χρόνο 1:33.385 (+0,837 δευτ.) έχοντας διανύσει μέχρι στιγμής τους περισσότερους γύρους, φτάνοντας τους 60.

To 1:32.548 είναι κατά τρία δέκατα γρηγορότερος χρόνος, από τον καλύτερο χρόνο που είχε πετύχει ο Verstappen την πρώτη ημέρα των περσινών δοκιμών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...