Η Hyundai δια στόματος CEO Βορείου Αμερικής, Kyung Soo, ανακοίνωσε πως η έκδοση παραγωγής του Santa Cruz Pickup θα κυκλοφορήσει στον δρόμο το 2020, με την εταιρία να έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και τις προδιαγραφές του μοντέλου.

Θα βασίζεται σε υπάρχουσα πλατφόρμα της Hyundai που χρησιμοποιούν τα crossover μοντέλα της και κίνηση θα παίρνει από έναν 1.600αρη turbo απόδοσης 203 ίππων με 266 Nm ροπής και από έναν 2,4-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 187 ίππων με 241 Nm ροπής. Η Hyundai θέλει να πουλά το μοντέλο σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 30 ετών γι’αυτό και η τιμή του θα ξεκινά κάτω από τις 19.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

Στις σχετικές ειδήσεις, φήμες θέλουν την Hyundai να ετοιμάζει ένα μεγάλο SUV, μεγαλύτερο ακόμη και από το επερχόμενο οκταθέσιο Palisade. Θα τοποθετεί απέναντι από το Toyota Land Cruiser και αναμένεται στην αγορά μετά το 2022. Θα πωλείται σε ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και Αυστραλία, έχοντας μήκος μεγαλύτερο των 5 μέτρων. Κίνηση θα παίρνει από τον V6 twin-turbo 3,3-λίτρων και τον V8 5,0-λίτρων, ενώ εξετάζεται και ένας diesel κινητήρας.