Πριν σχεδόν δύο εβδομάδες, έμαθες ότι η McLaren πιθανότατα θα κατασκευάσει πέντε Ultimate Vision GT παραγωγής, με όνομα BC-03. Η Amalgam, γνωστή για τις άριστες μινιατούρες που βγάζει στην αγορά, συνεργάστηκε με τη βρετανική εταιρία και ετοίμασε μοντέλα υπό κλίμακα του Ultimate Vision Gran Turismo, που μέχρι σήμερα υπήρχε μόνο σε ψηφιακή μορφή.

Το Vision GT είναι το πνευματικό “παιδί” του θρυλικού Ιάπωνα δημιουργού παιχνιδιών και οδηγού αγώνων, Kazunori Yamauchi, με τον σχεδιασμό του να είναι το έργο της ομάδας της McLaren Automotive. Ο διευθυντής σχεδίασης Robert Melville και ο σχεδιαστής Alexandar Alexiev είχαν την επιμέλεια του project, το οποίο μας δείχνει το πως θα μπορούσαν να είναι οι McLaren μετά το 2030.

Η μινιατούρα είναι σε κλίμακα 1: 8, έχει μήκος περίπου 60 εκατοστά, με τους Melville και Alexiev να έχουν άμεση συμβολή. Η παραγωγή του θα περιοριστεί στα 91 κομμάτια και θα υπάρχουν τρία διαφορετικά liveries. Το πρώτο μοντέλο της σειράς “Performance” έχει δωριθεί στον Kazunori Yamauchi ως δείκτη σεβασμού για τη δημιουργία του έργου.

Ακολούθως θα βγουν στη παραγωγή 30 κομμάτια των “Performance”, “Noir de Noir” και “Ulterior Future”, με την αγορά τους να συνοδεύονται με σκίτσα του αυτοκινήτου, όλα υπογεγραμμένα από τον Alexandar Alexiev. Η τιμή του μοντέλου είναι €6.980, χωρίς τα μεταφορικά.