Κάμερα σε χωριό της Ιταλίας “έκοψε” 58.500 κλήσεις ταχύτητας σε δύο εβδομάδες

Σχετικά άρθρα

Όταν το μικρό ιταλικό χωριό Acquetico τοποθέτησε -για μια δοκιμαστική περίοδο- κάμερα ταχύτητας, οι αρχές σίγουρα δεν θα περίμεναν να δουν έναν αριθμό ρεκόρ 58.568 κλήσεων ταχύτητας, σε μόλις δύο εβδομάδες.

Ο δήμαρχος Alessandro Alessandri προέβη στην τοποθέτηση της κάμερας, μετά δεκάδες παράπονα των 120 μόνιμων κατοίκων του χωριού, που έλεγαν ότι τα αυτοκίνητα έτρεχαν υπερβολικά.

Τα στοιχεία έδειξαν πως, κατά μέσο όρο, ένα αυτοκίνητο κάθε λίγα λεπτά περνούσε με μεγαλύτερη ταχύτητα από το επιτρεπτό. Η υψηλότερη ταχύτητα που πιάστηκε ήταν 135 χλμ/ώρα, όταν το όριο είναι 50 χλμ/ώρα.

Η κάμερα τοποθετήθηκε κοντά στο κύριο πεζοδρόμιο του χωριού και δεκάδες αυτοκίνητα καταγράφηκαν να τρέχουν με πάνω από 100 χλμ/ώρα, το διπλάσιο του ορίου, σε μια πόλη που κατοικείται κυρίως από μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους.

Δεδομένου των στοιχείων, ο δήμαρχος αισθάνεται τώρα ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να μετατρέψει τη δοκιμαστική λειτουργία της κάμερας – η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο – σε μόνιμη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...