Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Σχετικά άρθρα

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα G3 και P7.

Η κινέζικη εταιρία, όμως, έκανε σήμερα γνωστό ότι ξεκινά την εμπορική της πορεία στη Γερμανία, που σηματοδοτεί την έναρξη μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής επέκτασης καθώς θα ακολουθήσει η Γαλλία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η XPeng θα αρχίσει να πουλά τα G9 και P7 στη Γερμανία από τον Μάιο, με ένα περαιτέρω μοντέλο να ακολουθεί τους επόμενους μήνες. Αυτά τα δύο μοντέλα δεν σκοπεύει να τα διαθέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντίθετα, στους Βρετανούς αγοραστές θα προσφερθεί το G6, ως δεξιοτίμονο.

Με ισχυρά στοιχεία πωλήσεων ήδη στη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ολλανδία, η XPeng στοχεύει να εξασφαλίσει μερίδιο αγοράς 3% στην κατηγορία των ηλεκτρικών της Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους.

Σε αντίθεση με άλλους Κινέζους κατασκευαστές, η XPeng λειτουργεί μέσω ενός καθιερωμένου δικτύου αντιπροσώπων για τη στρατηγική πωλήσεών της. Όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις τον Μάιο, η εταιρία θα εκπροσωπείται σε 24 τοποθεσίες λιανικής σε όλη τη Γερμανία, με στόχο να αυξηθούν σε 120 τοποθεσίες λιανικής έως το τέλος του 2026.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...