To Qiantu K50 θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Η κινέζικη Qiantu Motors το 2015 είχε παρουσιάσει το K50, ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar που τελικά θα περάσει στη παραγωγή και μάλιστα θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, εκεί όπου και θα πωλείται.

Σύμφωνα με την Qiantu, θα συνεργαστεί με την Mullen Technologies από την Καλιφόρνια ώστε να κατασκευάσει το K50 στις ΗΠΑ από το 2020 και μετά. Το μοντέλο πωλείται ήδη στην αγορά της Κίνας από το περασμένο καλοκαίρι. Το κινέζικο εργοστάσιο της εταιρίας έχει παραγωγική ετήσια ικανότητα 50.000 αυτοκινήτων.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο από αλουμίνιο, με το σώμα να διαθέτει και carbon μέρη. Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 300 kW (407 ίππων) με 650 Nm ροπής. Η δύναμη περνά στον δρόμο από τους πίσω τροχούς, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 4,6 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 380 χλμ, με την οροφή να διαθέτει φωτοβολταϊκά στοιχεία για την φόρτιση της μπαταρίας 78 kWh.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,1″ και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με μεγάλη οθόνη αφής 15,6″.

Στη Κίνα η τιμή του ανέρχεται στις 109.320 δολάρια και για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του στις ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Aurus Senat

Η Aurus προχώρησε στην ανανέωση του Senat, με τη ρωσική λιμουζίνα να αποκτά νέα μάσκα, νέους προφυλακτήρες, νέα matrix LED φωτιστικά σώματα, χρωμιομένα διακοσμητικά...

Επίσημο: Onvo L60 με έως 1.000+ χλμ. αυτονομία

Σήμερα, ο κόσμος γιορτάζει τη διεθνή ημέρα οικογένειας και η Nio αποφάσισε να λανσάρει επίσημα την νέα υπομάρκα της, με όνομα Onvo, τα μοντέλα...