Παρότι ο Alonso αποτελεί θεωρητικά παρελθόν από την F1, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός να επιστρέψει στο κορυφαίο άθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού αν η McLaren έχει ένα αρκετά ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ο Ισπανός έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να τρέχει με την Toyota στο WEC, ενώ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στα 500 μίλια της Indianapolis και στον 24ωρο αγώνα της Daytona.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν εικασίες ότι ο Alonso θα μπορούσε να δοκιμάσει το νέο μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας, με τους Carlos Sainz και Lando Norris να δηλώνουν ότι θα καλωσόριζαν μια τέτοια κίνηση του Ισπανού, ο οποίος έχει κάνει ήδη seat fitting για το μονοθέσιο του 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, σε χθεσινή του συνέντευξη επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον Alonso για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας:

Έχουμε μιλήσει για τις δοκιμές και αυτό είναι κάτι θα συζητήσουμε περισσότερο τον χειμώνα. Πρέπει να δούμε ολόκληρο το πρόγραμμα μας και σίγουρα η εμπειρία του στο μονοθέσιο θα ήταν σπουδαίο πράγμα. Αλλά πρέπει επίσης να εξασφαλίσουμε ότι οι δύο νέοι οδηγοί μας θα έχουν αρκετό χρόνο, διότι πρόκειται να αποτελέσουν τους οδηγούς μας τον επόμενο χρόνο, γι ‘αυτό είναι μια κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νομίζω ότι [ο Alonso] θα παρακολουθεί όχι μόνο τι κάνει η McLaren, αλλά θα ανταλλάσσουμε σημειώσεις με τον Fernando, δεν θα έλεγα καθημερινά αλλά πολύ συχνά. Παρακολούθησε πρόσφατα τι έκανε η 720S GT3 στο Αμπού Ντάμπι και μου έστειλε σημειώσεις. Σίγουρα θα παρακολουθήσει την πρόοδό μας με ενδιαφέρον, γιατί εξακολουθεί να είναι μέρος της οικογένειας.