Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν του πρωταθλήματος αντοχής της FIA, με Porsche και Toyota να μοιράζονται τα πρωταθλήματα. Την επόμενη μέρα του αγώνα στο Μπαχρέιν πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στην πίστα του Sakhir, με τον θρύλο του MotoGP, Valentino Rossi, να κάθεται πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού BMW M Hybrid V8 LMDh, κάνοντας το ντεμπούτο του με πρωτότυπο της Hypercar κατηγορίας.
Ο επτά φορές πρωταθλητής του MotoGP ήταν ένα δέκατο πιο αργός από τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, σταματώντας τα χρονόμετρα σε 1 λεπτό και 50,577 δευτ. αργά το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο Arthur Leclerc “έγραψε” στο τιμόνι της Ferrari 499P χρόνο 1 λεπτό και 50,46 δευτ., επίσης την τελευταία ώρα της απογευματινής περιόδου.
Ο εργοστασιακός οδηγός της BMW, Rossi, ο οποίος έτρεξε φέτος με μια M4 GT3 της ομάδας WRT στο WEC, αποκάλυψε ότι θα έπρεπε να κάνει καλύτερους χρόνους στην πρώτη του εμπειρία ως υποψήφιος για την Hypercar κατηγορία.

Ο Rossi έκανε δύο stints με φρέσκα μεσαία ελαστικά της Michelin στο τέλος της ημέρας, δηλώνοντας:
Ήμουν λίγο άτυχος γιατί με το δεύτερο σετ μπορούσα να βελτιωθώ. Στο πρώτο σετ είχα μια κόκκινη σημαία και στο δεύτερο σετ όταν πίεσα είχα κίνηση με τα GT3 αυτοκίνητα και ένα έκανε τετ-α-κε.
