Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Luc Donckerwolke, επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai, δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του pickup της κορεάτικης εταιρίας έχει ολοκληρωθεί, με την Hyundai να θέλει να το περάσει στη παραγωγή το 2020, ενώ είχε συμπληρώσει πως αντίστοιχο pickup θα βγάλει στην αγορά και η Kia.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο SangYup Lee, επικεφαλής του παγκόσμιου κέντρου σχεδίασης της Hyundai στην Κορέα, δήλωσε πως η έκδοση παραγωγής του Santa Cruz δεν θα μοιάζει με το concept που έδειξε η εταιρία στην έκθεση του Detroit το 2015, καθώς η στρατηγική σχεδίασης άλλαξε τα παρελθόντα χρόνια, ειδικά μετά την αποχώρηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου των Η.Π.Α., Dave Zuchowski.

Ο Lee τονίζει ότι η Hyundai δεν αισθάνεται πλέον την ανάγκη να κάνει κάθε όχημα παρόμοιο με κάποιο άλλο και έτσι θέλει τα νέα μοντέλα της να φαίνονται εντυπωσιακά και να τραβάνε τα βλέμματα. Πιο συγκεκριμένα, για το Santa Cruz είπε ότι θα έχει πολύ πιο διακριτό σχεδιασμό, που θα του χαρίζει περισσότερο χαρακτήρα, αλλά θα εξακολουθεί να είναι ένα crossover pickup, έχοντας πολύ πιο προοδευτικό σχέδιο.