Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε πως ανακαλεί περίπου 60.000 Alfa Romeo Giulia και Stelvio παγκοσμίως, επειδή το ενεργό cruise control θα μπορούσε να μην βγει εκτός λειτουργίας εάν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του φρένου. Από τα περίπου 60.000 αυτοκίνητα, τα σχεδόν 19.000 βρίσκονται στις ΗΠΑ, τα 1.600 στον Καναδά, τα 48 στο Μεξικό και τα υπόλοιπα 40.000+ στον υπόλοιπο κόσμο.

Η ανάκληση αφορά τις Giulia και Stelvio παραγωγής 2017-2019, με την FCA να δηλώνει πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε ελαττωματικό λογισμικό, το οποίο δεν απενεργοποιεί το ενεργό cruise control όταν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του φρένου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να συνεχίσει να επιταχύνει, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ατύχημα.

Η Fiat Chrysler αναφέρει πως αν ο οδηγός επιμείνει και συνεχίζει να πατά το πεντάλ του φρένου για κάποιο διάστημα (δεν αναφέρει το πόσο), το σύστημα τελικά βγαίνει τελικά εκτός λειτουργίας.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε από έναν υπάλληλο της εταιρίας κατά τη διάρκεια δοκιμής και μέχρι στιγμής, η FCA δεν γνωρίζει κάποιο ατύχημα ή κάποιον τραυματισμό που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα. Το πρόβλημα λύνεται με απλή ενημέρωση λογισμικού, με την εταιρία να προτείνει στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, να μην χρησιμοποιούν το ενεργό cruise control μέχρι να εγκαταστήσουν το νέο λογισμικό.