Η Liberty Media σύμφωνα με σημερινές αναφορές δεν ήρθε σε συμφωνία με τους ανθρώπους του GP του Μεξικού και έτσι αυτό δεν θα βρίσκεται στο καλεντάρι του 2020. Ο κυριότερος λόγος είναι το γεγονός πως οι διοργανωτές του αγώνα δεν έχουν πείσει την κυβέρνηση να επενδύσει κοντά στα 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διατηρηθεί ο αγώνας στο καλεντάρι της Formula 1 και για τα επόμενα 5 χρόνια. Η κυβέρνηση φέρεται να ήταν διατεθειμένη να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως η Liberty Media μπορεί να διαπραγματευτεί με άλλες χώρες ώστε να υπάρξουν νέα GP. Όπως φαίνεται, η επιστροφή της F1 στην Αφρική είναι μια από τις προτεραιότητες της Liberty Media, με το Μαράκες του Μαρόκο να έχει δείξει ενδιαφέρον για την διεξαγωγή ενός GP. Αυτό δήλωσε ο Sean Bratches, εμπορικός διευθυντής της Liberty Media, ο οποίος συμπλήρωσε πως βρίσκονται και σε παραγωγικές συνομιλίες με τις αρχές της Νοτίου Αφρικής.

Το Μαρόκο φιλοξένησε έναν αγώνα της F1, πίσω το 1958, ενώ στο Μαράκες από το 2009 έως και το 2017 φιλοξενούνταν αγώνες του WTCC, ενώ από το 2016 έως και φέτος φιλοξενεί αγώνες της Formula E.

Kyalami Grand Prix Circuit

H πιο πρόσφατη επίσκεψη της Formula 1 στην Μαύρη Ήπειρο, ήταν το 1993, με το GP της Νοτίου Αφρικής που διεξήχθη στο Kyalami Grand Prix Circuit, που πλέον ανήκει στον Toby Venter, τον κάτοχο όλων των αντιπροσωπειών της Porsche στη Νότιο Αφρική, ο οποίος έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε αυτό, προκειμένου να το αναβαθμίσει σε μια σύγχρονη πίστα.

Kyalami Grand Prix Circuit