Η Alaka’i Technologies παρουσιάζει το Skai, το νέο της ιπτάμενο ταξί που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την BMW Designworks. Το όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης διαθέτει μια κυψέλη υδρογόνου που τροφοδοτεί με ενέργεια έξι ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 136 ίππων ο καθένας.

Έχει τελική ταχύτητα 190 χλμ/ώρα, με την εταιρία να τονίζει πως τα περισσότερα ταξίδια γίνονται με μέση ταχύτητα τα 137 χλμ/ώρα. Μπορεί να εφοδιαστεί με δεξαμενές υδρογόνου 200 έως 400 λίτρων, που του χαρίζουν αυτονομία 480 χλμ.

Το Skai για την απογείωση και την προσγείωση του δεν απαιτεί να βρίσκεται σε κάποιο ελικοδρόμιο ή σε κάποιο αεροδρόμιο, μιας και μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί σε στέγες σπιτιών, δρόμους, χώρους στάθμευσης κτλ.

Η BMW Designworks σχεδίασε το Skai να έχει μεγάλα παράθυρα, γυάλινη οροφή, πλατιές συρόμενες πόρτες, με τον σκελετό και την βάση προσγείωσης του σκάφους να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Στο εσωτερικό συναντάμε πέντε ανεξάρτητα καθίσματα επενδυμένα με δέρμα, τοποθετημένα σε V διάταξη, έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν την καλύτερη θέα.

Το όχημα μπορεί να κινηθεί εντελώς αυτόνομα, αλλά λόγω των υπαρχόντων κανονισμών, δεν επιτρέπονται οι αυτόνομες πτήσεις. Η εταιρία θα βγάλει αρχικά στην αγορά μια έκδοση του Skai με πιλότο, με το όχημα να μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες. Αργότερα θα κυκλοφορήσει και πλήρως αυτόνομη έκδοση, με την Alaka’i Technologies να τονίζει πως το όχημά της είναι ασφαλές και το εξοπλίζει με μια σειρά συστημάτων ασφαλείας αλλά και αλεξίπτωτα.

Στόχος της εταιρίας είναι να ξεκινήσει την εμπορική πορεία του Skai από τις αρχές του 2021 και μακροπρόθεσμα θέλει να πουλά έως και 10.000 μονάδες του ετησίως.