Η BMW ξεκίνησε την λειτουργία του νέου της εργοστασίου στο Μεξικό

Σχετικά άρθρα

Δύο χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών, η BMW εγκαίνια σε σήμερα το νέο της εργοστάσιο στο Μεξικό. Αυτό έχει αναγερθεί στη περιοχή San Luis Potosi, με την γερμανική εταιρία να επενδύει 1 δισ. δολάρια για τη κατασκευή του.

Το εργοστάσιο απασχολεί 2.500 άτομα προσωπικό, ενώ μεσοπρόθεσμα, θα δημιουργηθούν αρκετές ακόμη χιλιάδες θέσεις εργασίας στη γύρω περιοχή. Το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάζει 175.000 αυτοκίνητα ετησίως, με την BMW να αναφέρει πως το πρώτο μοντέλο που κατασκευάζει είναι η Σειρά 3 sedan.

Το εργοστάσιο περιλαμβάνει φανοποιείο, βαφείο και γραμμή συναρμολόγησης, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα καινοτόμο σύστημα παραγωγής, που κάνει το εργοστάσιο, κατά το πρώτο πλήρες έτος παραγωγής, να γίνει το πιο αποδοτικό εργοστάσιο της BMW παγκοσμίως στη χρήση των τοπικών πόρων, κάνοντας χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με το εργοστάσιο να τροφοδοτείται με ρεύμα από 100% φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, με μηδενικές εκπομπές CO2.

Το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 70.000 τ.μ, ενώ στο μέλλον, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα εξασφαλίσει πως το εργοστάσιο θα τροφοδοτείται με 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια (χωρίς CO2).

Επίσης χρησιμοποιεί όσο γίνεται λιγότερο νερό ανά όχημα, με το βαφείο του εργοστασίου να γίνεται το πρώτο του BMW Group που παράγει μηδενικά απόβλητα, με το νερό που απαιτείται για την διαδικασία βαφής να ανακυκλώνεται και να επαναχρησιμοποιείται.

Το BMW Group χρησιμοποίησε ψηφιακά 3D σχέδια κατά τη διάρκεια της ανέγερσης του εργοστασίου, τόσο για το ίδιο το κτίριο, όσο και για την εγκατάσταση εξοπλισμού. Σε όλες τις φάσεις της κατασκευής, οι αρχιτέκτονες εισήγαγαν ειδικές πληροφορίες όπως τοποθεσία, διαστάσεις και ημερομηνία ολοκλήρωσης στα ψηφιακά μοντέλα. Παράλληλα χρησιμοποιήθηκε και ψηφιακή τεχνολογία τρισδιάστατης σάρωσης (3D-scanning) στο στάδιο αυτό για πρώτη φορά. Ο συνδυασμός των δύο τεχνολογιών επέτρεψε ανάλυση της διαδικασίας παραγωγής σε πραγματικό χρόνο και αποδοτικές μετατροπές, προσφέροντας στο BMW Group συνεχή αξιοπιστία σχεδιασμού.

Το νέο εργοστάσιο του BMW Group είναι πρωτοπόρο στον τομέα της έξυπνης συντήρησης. Λογισμικό Smart Maintenance Assistant χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, που επιτρέπει το εκ των προτέρων προγραμματισμό της λεγόμενης προληπτικής συντήρησης σε όλο το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η διαθεσιμότητα μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι δραστηριότητες σέρβις βασίζονται στα τρέχοντα δεδομένα εντός έξυπνα οργανωμένου συστήματος αντί σε προκαθορισμένα διαστήματα συντήρησης. Με τη συμβολή έξυπνων συσκευών όπως tablets και smartphones, το προσωπικό λαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες για την κατάσταση του εξοπλισμού.

Εφαρμόζονται ποικίλες τεχνολογίες του Industry 4.0, για παράδειγμα, στη συναρμολόγηση, όπου οθόνες έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το χαρτί σε όλη τη διαδικασία. Δύο οθόνες ανά σταθμό εργασίας παρέχουν στο προσωπικό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες – οι οποίες στο παρελθόν ήταν διαθέσιμες μόνο σε χαρτί. Αυτή η ψηφιακή κάρτα εργασίας χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μεξικό.

Ρομπότ και εργαζόμενοι δουλεύουν δίπλα-δίπλα στην προ-συναρμολόγηση κινητήρων, ενώ μέσα από τη συνεργασία τους αξιοποιούνται τα προσόντα αμφοτέρων των πλευρών. Τα ρομπότ έχουν τη δύναμη να περιστρέψουν το βαρύ μετατροπέα, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν τη μηχανική επιδεξιότητα να κάνουν τις τελικές ρυθμίσεις για την ακριβή τοποθέτηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BMW M2 CSL από την Alpha-N Performance

Η Alpha-N Performance πρόλαβε την BMW και παρουσίασε την CSL έκδοση της νέας γενιάς της M2. Στιλιστικά η εταιρία τοποθετεί στην Μ2 νέο bodykit...

Αυτό είναι το BMW Vision Neue Klasse X Concept

Αυτό είναι το Vision Neue Klasse X Concept, το νέο πρωτότυπο της BMW που θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μας δείχνουν το...

Η Manhart βελτιώνει τις BMW X5 M και X6 M

Η Manhart ετοίμασε bodykits για τις ανανεωμένες BMW X5 M και X6 M. Αυτά είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και αποτελούνται από νέους προφυλακτήρες, πλαϊνές...
Autoblog.gr