Η Hyundai ανακοίνωσε τη συνεργασία με μια ισραηλινή startup τεχνητής νοημοσύνης, επενδύοντας σε αυτή με σκοπό την ταχύτερη ανάπτυξη της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης. Πιο συγκεκριμένα, ο επενδυτικός βραχίονας Hyundai CRADLE, της Hyundai, ανακοίνωσε την στρατηγική της επένδυση στην Ισραηλινή startup Allegro.ai, η οποία ασχολείται με υπολογιστικά συστήματα Deep Learning.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς και ταυτόχρονα να βελτιωθεί η ποιότητα των προϊόντων της Hyundai, αυξάνοντας την ικανοποίηση των πελατών της εταιρείας, δημιουργώντας έτσι ένα ασφαλέστερο περιβάλλον οδήγησης.

Στο κοινό δελτίο τύπου των δύο πλευρών δεν γίνεται αναφορά του ύψους της επένδυσης από την Hyundai, αλλά εκτιμάται πως είναι αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Τον περασμένο Απρίλιο, η Allegro.ai είχε αντλήσει κεφάλαια 7 εκατ. δολαρίων σε γύρο χρηματοδότησης με συμμετοχή των: Robert Bosch Venture Capital, Samsung Catalyst Fund και Dynamic Loop Capital.

H Ισραηλινή startup ιδρύθηκε το 2016 και από τότε προσφέρει την πρώτη ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης κύκλου ζωής Βαθιάς Μάθησης, με την πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει να απλοποιεί τη διαδικασία ανάπτυξης και διαχείρισης λύσεων που βασίζονται σε βαθιά μάθηση, όπως στα αυτόνομα οχήματα, στα αεροσκάφη, στην ασφάλεια, στην εφοδιαστική αλυσίδα κλπ.

Ο επικεφαλής της Hyundai CRADLE, Rudy Chen, δήλωσε από το Τελ Αβίβ:

Το όραμα ηλεκτρονικών υπολογιστών βαθιάς μάθησης είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες που μπορούν να εφαρμοστούν στην αυτόνομη και τη λήψη γρήγορων αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο – και η Allegro.ai είναι σαφώς πρωτοπόρος σε αυτή την καινοτομία. Η επένδυσή μας στην Αllego.ai αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην ισραηλινή αγορά, παγκόσμιο ηγέτη της τεχνολογικής καινοτομίας στους τομείς της αυτοματοποίησης, της τεχνητής νοημοσύνης και της βαθιάς μάθησης. Αυτή είναι η πέμπτη επένδυσή μας σε μια ισραηλινή εταιρεία και οι δραστηριότητες θα συνεχίσουν να αυξάνονται το επόμενο έτος.

Από την πλευρά του, ο συνιδρυτής και CEO της Allegro.ai, Mir Bar-Lev, είπε:

Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Hyundai και συμμεριζόμαστε την πεποίθηση της Hyundai, ότι η AI δίνει τη δυνατότητα στον κλάδο να παρέχει μεγαλύτερη οδική ασφάλεια, αυτονομία, να κατανοεί καλύτερα τις ανάγκες των πελατών και να διευρύνει τις εμπειρίες του. Είτε η εταιρεία αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα, αεροσκάφη, ασφάλεια είτε άλλα είδη εφαρμογών, η Allegro.ai διευκολύνει τους χρήστες να διαχειρίζονται τα σύνολα δεδομένων τους και να δημιουργούν λύσεις βασισμένες σε βάθος μάθησης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πλήρη και εμπιστευτικό έλεγχο των δεδομένων τους.

Εκτός αυτής, η κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα μια συνεργασία με την -επίσης από το Ισραήλ- startup MDGo, με σκοπό να εξελίξουν από κοινού ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας το οποίο θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Προηγμένος αλγόριθμος του συστήματος θα αναλύει τα χαρακτηριστικά και το σωματότυπο κάθε επιβάτη σε πραγματικό χρόνο και σε περίπτωση ατυχήματος θα ενημερώσει τις αρχές αν υπάρχουν τραυματισμοί στους επιβαίνοντες, καθώς και ποια συστήματα ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν.

Μέσα σε 7 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έγινε το ατύχημα, οι διασώστες θα είναι πλήρως ενήμεροι για την κατάσταση των επιβατών. Οι αισθητήρες θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του οχήματος και θα παρακολουθούν την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και διάφορες ζωτικές λειτουργίες κάθε επιβάτη. Η Hyundai αναφέρει ότι το σύστημα θα μπει στην παραγωγή σε μελλοντικά της μοντέλα, καθώς και στα αυτόνομα που θα βγουν στην αγορά.

Η MDGo αναφέρει ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης του συστήματος της θα “μαθαίνει” συνεχώς μέσα από τα ατυχήματα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η ακρίβεια των πληροφοριών.