Η Ferrari παρουσιάζει τη νέα έκδοση της αγωνιστικής 488 GT3, την Evo, η οποία θα συμμετέχει στα πρωταθλήματα του 2020. Η Ferrari 488 GT3 Evo διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική και μεταξύ άλλων συναντάμε νέο μπροστινό προφυλακτήρα, νέο splitter, νέα πλαϊνά skirts, νέα αεροτομή και νέο διαχύτη.

Ο κινητήρας έχει βελτιωμένη αξιοπιστία, με το αγωνιστικό να έχει καλύτερη εργονομία και ασφάλεια. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα πλέον τα ελαστικά να φθείρονται λιγότερο, με το βάρος του νέου αγωνιστικού να έχει μειωθεί, επιτρέποντας έτσι στις ομάδες να χρησιμοποιούν περισσότερο έρμα. Βελτιωμένα είναι όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης και του ABS.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέο κάθισμα της Sabelt που καλύπτει τους νέους κανονισμούς ασφαλείας της FIA. Το κάθισμα όχι μόνο είναι πιο άκαμπτο και έχει μεγαλύτερη αντοχή, αλλά ζυγίζει κατά 2,4 κιλά λιγότερο από αυτό που αντικαθιστά, έχοντας νέες ζώνες ασφαλείας.

Το πρόσθετο πακέτο 24H/Endurance έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους πελάτες που θέλουν να συμμετέχουν στους αγώνες αντοχής 24 ωρών. Αποτελείται από νέο μπροστινό προφυλακτήρα με πρόσθετους προβολείς, συνδέσμους ταχείας πλήρωσης για το λάδι του κινητήρα και το σύστημα ψύξης, συμπλέκτη από ανθρακονήματα, ενώ διαθέτει τα φρένα και τα παξιμάδα των τροχών της 488 GTE.

Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν αισθητήρες για το επίπεδο του ψυκτικού υγρού, LED προβολείς 4.500 lumens και ολοκληρωμένο σύστημα ανεφοδιασμού με προειδοποιητικά φώτα.

Όλες οι βελτιώσεις και οι αλλαγές της 488 GT3 Evo είναι διαθέσιμες ως κιτ αναβάθμισης στην 488 GT3.