Η VW ίσως μεταφέρει την παραγωγή του Passat στη Σλοβακία, αντί για την Τουρκία

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen φαίνεται ότι συμμετέχει στα πολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας, καθώς από το εσωτερικό της διαρρέει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο η παραγωγή του νέου Passat να γίνεται στο εργοστάσιο της στη Σλοβακία, αντί της Τουρκίας.

Η γερμανική εταιρία έχει αποφασίσει να μεταφέρει την παραγωγή του οικογενειακού της μοντέλου από το εργοστάσιο στο Emden, της Γερμανίας, στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς το πρώτο θα μετασχηματιστεί μέχρι το 2022 ώστε να παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα.

Μέχρι πρότινος, το νέο εργοστάσιο της Τουρκίας ήταν το πιο πιθανό να παράγει το νέο μοντέλο, αλλά φαίνεται ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκικής κυβέρνησης προς τη Συρία έχουν κάνει τη Volkswagen να αναθεωρήσει.

Σήμερα, το εργοστάσιο της εταιρίας στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας παράγει τα VW Touareg, Audi Q7 καθώς και την τριπλέτα των mini μοντέλων των εταιριών του Ομίλου, VW up!, Seat Mii και Skoda Citigo. Με το μέλλον των τριών τελευταίων να είναι αβέβαιο, καθώς η αγορά τους συρρικνώνεται, φαίνεται ότι ελευθερώνει παραγωγική δυνατότητα.

Διάβασε ακόμα

Η Volkswagen δεν αναζητά εναλλακτικές τοποθεσίες για το νέο εργοστάσιό της στη Τουρκία

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...