Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Consumer Reports δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας αξιοπιστίας με τίτλο “Annual Auto Reliability Survey. Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες και οι αναξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, όπως επίσης ποια είναι τα πιο αξιόπιστα και τα πιο αναξιόπιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ.

1Οι πιο αξιόπιστες και οι πιο αναξιόπιστες μάρκες

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, στη κορυφή βρέθηκε η Lexus, με την Mazda να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση. Στη τρίτη θέση βρέθηκε η Toyota, στη τέταρτη η Porsche και στην πέμπτη η Genesis. Την 10αδα συμπληρώνουν οι Hyundai, Subaru, Dodge, Kia και Mini.

Στον πάτο της βαθμολογίας συναντάμε στη τελευταία θέση την Cadillac, ενώ μια θέση πιο ψηλά βρίσκεται η Alfa Romeo, ακολουθούμενη από τις Acura, Volkswagen, Jeep, Chevrolet και Volvo.

Από την φετινή έρευνα απουσιάζουν οι Fiat, Jaguar, Land Rover, Maserati και Ram, επειδή το Consumer Reports δεν είχε αρκετά δεδομένα προκειμένου να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.

4 από τις 10 πιο αξιόπιστες εταιρίες ήταν ιαπωνικές, 3 κορεάτικες, 2 γερμανικές και 1 αμερικάνικη, με τα ευρήματα της έρευνας να δείχνουν ότι τα εμπορικά σήματα της Κορέας έχουν κλείσει το χάσμα που τους χώριζε με τα ιαπωνικά εμπορικά σήματα, παράγοντας πλέον πολύ αξιόπιστα οχήματα.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής έρευνας ήταν η βελτίωση της Dodge κατά 13 θέσεις λόγω των Challenger και Grand Caravan , η πτώση της Volkswage κατά 9 θέσεις λόγω των Atlas και Tiguan, η πτώση της Acura κατά 9 θέσεις λόγω των RDX και MDX κα η πτώση της Audi κατά 7 θέσεις, λόγω της χαμηλής αξιοπιστίας των A6 και Q8. Αντίστοιχη πτώση 7 θέσεων είδε και η BMW, ενώ άνοδο 7 θέσεων παρουσίασε η Chrysler.

2Τα αποτελέσματα αναλυτικά

3Η μεθοδολογία

Ο αμερικάνικος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προκειμένου να βγάλει τα φετινά αποτελέσματα αξιοποίησε τα στοιχεία που του παρείχαν περισσότερα από 420.000 αυτοκίνητα παραγωγής, 300+ διαφορετικών μοντέλων, παραγωγής από το 2000 έως και το 2019. Ο οργανισμός είχε στοιχεία από 200 με 300 μονάδες κάθε μοντέλου, με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να αναφέρουν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τα αυτοκίνητά τους, μέσα σε διάστημα 12 μηνών, συμπληρώνοντας μια λίστα με 17 κατηγορίες προβλημάτων. Αναλυτικά τις κατηγορίες αλλά και το πως Consumer Reports έβγαλε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας μπορείς να τα βρεις εδώ.

4Τα προτεινόμενα για φέτος

Το Consumer Reports προτείνει φέτος 20 αυτοκίνητα, τα: BMW X1, BMW X2, Buick Enclave, Chrysler 300, Dodge Charger, Ford Fusion, Ford Mustang, Honda Clarity, Infiniti QX50, Jeep Grand Cherokee, Kia Cadenza, Lincoln MKZ, Mazda CX-3, Mercedes-Benz E-Class, Mercedes-Benz GLC, Porsche Cayenne, Tesla Model 3, Tesla Model S, Volkswagen GTI και Volvo XC40.

5Τα αυτοκίνητα που δεν προτείνονται

Από την άλλη δεν προτείνει πλέον 12 αυτοκίνητα τα: Audi A6 και A8, BMW 3 Series, X5 και X7, Buick Regal, Ford F-150, Honda Passport, Lincoln Nautilus, Mercedes-Benz S-Class, Mini Countryman και Volkswagen Jetta.

6Τα 10 πιο αξιόπιστα

Τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα είναι ως επί το πλείστον ιαπωνικά, αφού 9 στα 10 προέρχονται από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ενώ το άλλο είναι από τη Νότια Κορέα.

Συγκεκριμένα τα μοντέλα που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς αξιοπιστίας φέτος είναι τα ακόλουθα:

7Mazda MX-5 Miata: Βαθμός αξιοπιστίας: 95

8Toyota Prius Prime: Βαθμός αξιοπιστίας: 94

9Toyota Prius: Βαθμός αξιοπιστίας: 92

10Lexus GX: Βαθμός αξιοπιστίας: 91

11Hyundai Kona: Βαθμός αξιοπιστίας: 90

12Mazda CX-3: Βαθμός αξιοπιστίας: 89

13Lexus NX: Βαθμός αξιοπιστίας: 89

14Toyota 4Runner: Βαθμός αξιοπιστίας: 87

15Mazda CX-9: Βαθμός αξιοπιστίας: 87

16Lexus GS: Βαθμός αξιοπιστίας: 87

17Τα 10 πιο αναξιόπιστα

Τα Αμερικάνικα μοντέλα αποδείχτηκαν τα πιο αναξιόπιστα φέτος, με 6 από τα 10 να είναι μοντέλα της Chevrolet, της Jeep, της Tesla και της Chrysler. Η λίστα συμπληρώνονται από 2 μοντέλα της Volkswagen, ένα της Alfa Romeo και ένα της Acura.

Αναλυτικά τα μοντέλα που συγκέντρωσαν τους λιγότερους βαθμούς αξιοπιστίας φέτος είναι τα εξής:

18Chevrolet Colorado: Βαθμός αξιοπιστίας: 4

19Chevrolet Camaro: Βαθμός αξιοπιστίας: 5

20Jeep Wrangler: Βαθμός αξιοπιστίας: 12

21Alfa Romeo Giulia: Βαθμός αξιοπιστίας: 13

22Volkswagen Atlas: Βαθμός αξιοπιστίας: 13

23Volkswagen Tiguan: Βαθμός αξιοπιστίας: 15

24Acura MDX: Βαθμός αξιοπιστίας: 15

25Tesla Model X: Βαθμός αξιοπιστίας: 15

26Chrysler Pacifica: Βαθμός αξιοπιστίας: 16

27Chevrolet Traverse: Βαθμός αξιοπιστίας: 18