Οι πιο αξιόπιστες/αναξιόπιστες μάρκες και τα πιο αξιόπιστα/αναξιόπιστα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Consumer Reports δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας αξιοπιστίας με τίτλο “Annual Auto Reliability Survey. Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες και οι αναξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, όπως επίσης ποια είναι τα πιο αξιόπιστα και τα πιο αναξιόπιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ.

Οι πιο αξιόπιστες και οι πιο αναξιόπιστες μάρκες

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, στη κορυφή βρέθηκε η Lexus, με την Mazda να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση. Στη τρίτη θέση βρέθηκε η Toyota, στη τέταρτη η Porsche και στην πέμπτη η Genesis. Την 10αδα συμπληρώνουν οι Hyundai, Subaru, Dodge, Kia και Mini.

Στον πάτο της βαθμολογίας συναντάμε στη τελευταία θέση την Cadillac, ενώ μια θέση πιο ψηλά βρίσκεται η Alfa Romeo, ακολουθούμενη από τις Acura, Volkswagen, Jeep, Chevrolet και Volvo.

Από την φετινή έρευνα απουσιάζουν οι Fiat, Jaguar, Land Rover, Maserati και Ram, επειδή το Consumer Reports δεν είχε αρκετά δεδομένα προκειμένου να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.

4 από τις 10 πιο αξιόπιστες εταιρίες ήταν ιαπωνικές, 3 κορεάτικες, 2 γερμανικές και 1 αμερικάνικη, με τα ευρήματα της έρευνας να δείχνουν ότι τα εμπορικά σήματα της Κορέας έχουν κλείσει το χάσμα που τους χώριζε με τα ιαπωνικά εμπορικά σήματα, παράγοντας πλέον πολύ αξιόπιστα οχήματα.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής έρευνας ήταν η βελτίωση της Dodge κατά 13 θέσεις λόγω των Challenger και Grand Caravan , η πτώση της Volkswage κατά 9 θέσεις λόγω των Atlas και Tiguan, η πτώση της Acura κατά 9 θέσεις λόγω των RDX και MDX κα η πτώση της Audi κατά 7 θέσεις, λόγω της χαμηλής αξιοπιστίας των A6 και Q8. Αντίστοιχη πτώση 7 θέσεων είδε και η BMW, ενώ άνοδο 7 θέσεων παρουσίασε η Chrysler.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά

Η μεθοδολογία

Ο αμερικάνικος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προκειμένου να βγάλει τα φετινά αποτελέσματα αξιοποίησε τα στοιχεία που του παρείχαν περισσότερα από 420.000 αυτοκίνητα παραγωγής, 300+ διαφορετικών μοντέλων, παραγωγής από το 2000 έως και το 2019. Ο οργανισμός είχε στοιχεία από 200 με 300 μονάδες κάθε μοντέλου, με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να αναφέρουν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τα αυτοκίνητά τους, μέσα σε διάστημα 12 μηνών, συμπληρώνοντας μια λίστα με 17 κατηγορίες προβλημάτων. Αναλυτικά τις κατηγορίες αλλά και το πως Consumer Reports έβγαλε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας μπορείς να τα βρεις εδώ.

Τα προτεινόμενα για φέτος

Το Consumer Reports προτείνει φέτος 20 αυτοκίνητα, τα: BMW X1, BMW X2, Buick Enclave, Chrysler 300, Dodge Charger, Ford Fusion, Ford Mustang, Honda Clarity, Infiniti QX50, Jeep Grand Cherokee, Kia Cadenza, Lincoln MKZ, Mazda CX-3, Mercedes-Benz E-Class, Mercedes-Benz GLC, Porsche Cayenne, Tesla Model 3, Tesla Model S, Volkswagen GTI και Volvo XC40.

Τα αυτοκίνητα που δεν προτείνονται

Από την άλλη δεν προτείνει πλέον 12 αυτοκίνητα τα: Audi A6 και A8, BMW 3 Series, X5 και X7, Buick Regal, Ford F-150, Honda Passport, Lincoln Nautilus, Mercedes-Benz S-Class, Mini Countryman και Volkswagen Jetta.

Τα 10 πιο αξιόπιστα

Τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα είναι ως επί το πλείστον ιαπωνικά, αφού 9 στα 10 προέρχονται από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ενώ το άλλο είναι από τη Νότια Κορέα.

Συγκεκριμένα τα μοντέλα που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς αξιοπιστίας φέτος είναι τα ακόλουθα:

Mazda MX-5 Miata: Βαθμός αξιοπιστίας: 95

Toyota Prius Prime: Βαθμός αξιοπιστίας: 94

Toyota Prius: Βαθμός αξιοπιστίας: 92

Lexus GX: Βαθμός αξιοπιστίας: 91

Hyundai Kona: Βαθμός αξιοπιστίας: 90

Mazda CX-3: Βαθμός αξιοπιστίας: 89

Lexus NX: Βαθμός αξιοπιστίας: 89

Toyota 4Runner: Βαθμός αξιοπιστίας: 87

Mazda CX-9: Βαθμός αξιοπιστίας: 87

Lexus GS: Βαθμός αξιοπιστίας: 87

Τα 10 πιο αναξιόπιστα

Τα Αμερικάνικα μοντέλα αποδείχτηκαν τα πιο αναξιόπιστα φέτος, με 6 από τα 10 να είναι μοντέλα της Chevrolet, της Jeep, της Tesla και της Chrysler. Η λίστα συμπληρώνονται από 2 μοντέλα της Volkswagen, ένα της Alfa Romeo και ένα της Acura.

Αναλυτικά τα μοντέλα που συγκέντρωσαν τους λιγότερους βαθμούς αξιοπιστίας φέτος είναι τα εξής:

Chevrolet Colorado: Βαθμός αξιοπιστίας: 4

Chevrolet Camaro: Βαθμός αξιοπιστίας: 5

Jeep Wrangler: Βαθμός αξιοπιστίας: 12

Alfa Romeo Giulia: Βαθμός αξιοπιστίας: 13

Volkswagen Atlas: Βαθμός αξιοπιστίας: 13

Volkswagen Tiguan: Βαθμός αξιοπιστίας: 15

Acura MDX: Βαθμός αξιοπιστίας: 15

Tesla Model X: Βαθμός αξιοπιστίας: 15

Chrysler Pacifica: Βαθμός αξιοπιστίας: 16

Chevrolet Traverse: Βαθμός αξιοπιστίας: 18

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...