Τα πιο αξιόπιστα/αναξιόπιστα αυτοκίνητα και οι πιο αξιόπιστες/αναξιόπιστες εταιρίες του 2022

Σχετικά άρθρα

Για μια ακόμη χρονιά το αμερικάνικο Consumer Reports κάνει γνωστά τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας αξιοπιστίας με τίτλο “Annual Auto Reliability Survey. Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες και οι πιο αναξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, όπως επίσης ποια είναι τα πιο αξιόπιστα και τα πιο αναξιόπιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ.

Οι πιο αξιόπιστες και οι πιο αναξιόπιστες μάρκες

Πέρυσι στη κορυφή βρέθηκε η Lexus, αλλά φέτος τα ηνία τα πήρε η Toyota, με την Lexus να βρίσκεται στη 2η θέση. Στη τρίτη θέση βρέθηκε η BMW, στη τέταρτη η Mazda, στη πέμπτη η Honda και στην έκτη η Audi. Την 10αδα συμπληρώνουν οι Subaru, Acura, Kia και Lincoln, η οποία ανέβηκε 14 θέεις σε σχέση με πέρυσι.

Στον πάτο της βαθμολογίας συναντάμε την Mercedes-Benz, ενώ μια θέση πιο ψηλά βρίσκεται η Jeep ακολουθούμενη από τις Volkswagen, GMC και Chevrolet.

Από την φετινή έρευνα απουσιάζουν οι Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mini, Mitsubishi, Polestar, Porsche και Rivian επειδή το Consumer Reports δεν είχε αρκετά δεδομένα προκειμένου να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.

Κυριαρχία ιαπωνικών εταιριών

6 από τις 10 πιο αξιόπιστες εταιρίες ήταν ιαπωνικές, η μία ήταν αμερικάνικη, 2 ευρωπαϊκές και μια κορεάτικη. Ο μέσος όρος αξιοπιστίας των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών ήταν 59 βαθμοί -62 για τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες και 51 για τις κορεατκές-, με τις ευρωπαϊκές να είχαν μέσο όρο αξιοπιστίας 51 πόντους. Οι αμερικάνικες ήταν τελευταίες με μέσο όρο αξιοπιστίας 40 πόντους.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής έρευνας ήταν η βελτίωση της Lincoln κατά 14 θέσεις, όπως και η άνοδος της BMW και της Genesis κατά 10 και 9 θέσεις αντίστοχια. Η Ford κέρδισε 4 θέσεις, η Ram μία, η Volvo δύο, η Kia 6, η Audi 5 και η Toyota 2 θέσεις.

Στον αντίποδα, η Chevrolet έχασε 10 θέσεις, η Nissan και η Buick 7, η Mercedes και η Cadillac έχασαν 5 θέσεις, Hyundai και Ford έχασαν 4 θέσεις, η GMC 3, η Mazda και η Volkswagen έχασαν 2 θέσεις και από μια θέση υποχώρησαν οι Lexus, Subaru, Acura και Jeep.

Ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες μάρκες, η Lexus ξεχωρίζει επειδή όλα τα μοντέλα της έχουν υψηλότερη ή καλύτερη αξιοπιστία φέτος σε σχέση με πέρυσι, με το πιο αξιόπιστο μοντέλο της να είναι το GX.

Κάθε μοντέλο της Toyota, εκτός από δύο, έχει αξιοπιστία πάνω ή πολύ πάνω από το μέσο όρο. Στην κορυφή της μάρκας βρίσκεται το Toyota Corolla Cross, το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο αξιόπιστα μοντέλα της έρευνας. Ωστόσο το νέο Tundra συγκαταλέγεται στα λιγότερο αξιόπιστα οχήματα της έρευνας, ενώ το RAV4 Prime plug-in hybrid βρίσκεται στον μέσο όρο.

Τα πιο αξιόπιστα ανά κατηγορία

Τα σεντάν, hatchback, wagon, coupe και cabrio αυτοκίνητα ήταν τα πιο αξιόπιστα μοντέλα της φετινής έρευνας, με μέσο όρο αξιοπιστίας 58 πόντους. Ακολουθούν τα SUV με 51 πόντους, τα minivans με 44 πόντους, με τα pickup να συγκεντρώνουν 39 πόντους αξιοπιστίας κατά μέσο όρο.

Τα συμπαγή υβριδικά τα πιο αξιόπιστα

Συνολικά ανά κατηγορία, τα υβριδικά αυτοκίνητα και τα plug-in υβριδικά μοντέλα είναι τα πιο αξιόπιστα, με μέση αξιοπιστία 78 βαθμών. Ανάμεσα στα μοντέλα που ξεχωρίζουν για την αξιοπιστία τους είναι τα Toyota Corolla Hybrid, Prius και Prius Prime plug-in hybrid.

Από την άλλη πλευρά, τα μεγάλα pickup είναι η λιγότερο αξιόπιστη κατηγορία, με μέσο όρο 30 βαθμούς. Η δεύτερη λιγότερο αξιόπιστη κατηγορία είναι τα ηλεκτρικά με μέσο όρο 36 βαθμών, με τα περισσότερα από αυτά να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις μπαταρίες, τα συστήματα φόρτισης και τους κινητήρες. Οι ιδιοκτήτες των Chevrolet Bolt, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Kona Electric και Volkswagen ID.4 ανέφεραν ορισμένα από αυτά τα ζητήματα.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά

Η μεθοδολογία

Ο αμερικάνικος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προκειμένου να βγάλει τα φετινά αποτελέσματα αξιοποίησε τα στοιχεία που του παρείχαν μέλη του για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με τα αυτοκίνητά τους κατά τους περασμένους 12 μήνες. Στην έρευνα αναλύθηκε περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα, 300+ διαφορετικών μοντέλων, παραγωγής από το 2000 έως και το 2022, και μερικά MY2023 μοντέλα.

Ο οργανισμός είχε στοιχεία από 200 με 300 μονάδες κάθε μοντέλου, με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να τα έχουν τουλάχιστον για 12 μήνες στη κατοχή τους και να αναφέρουν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, μέσα σε διάστημα 12 μηνών, συμπληρώνοντας μια λίστα με αυτές τις 17 κατηγορίες προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών περιοχών όπως ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα ηλεκτρικά συστήματα, το αμάξωμα, η βαφή και οι επενδύσεις. Αναλυτικά τις κατηγορίες αλλά και το πως Consumer Reports έβγαλε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας μπορείς να τα βρεις εδώ.

Τα 10 πιο αξιόπιστα

7 από τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα προέρχονται από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Συγκεκριμένα τα μοντέλα που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς αξιοπιστίας φέτος είναι τα ακόλουθα:

Toyota Corolla Hybrid – Βαθμός αξιοπιστίας: 93

Lexus GX – Βαθμός αξιοπιστίας: 91

Mini Cooper – Βαθμός αξιοπιστίας: 89

Toyota Prius – Βαθμός αξιοπιστίας: 89

Mazda MX-5 Miata – Βαθμός αξιοπιστίας: 85

Lincoln Corsair – Βαθμός αξιοπιστίας: 82

Toyota Corolla – Βαθμός αξιοπιστίας: 81

Subaru Crosstrek – Βαθμός αξιοπιστίας: 80

BMW 3 Series – Βαθμός αξιοπιστίας: 80

Toyota Prius Prime – Βαθμός αξιοπιστίας: 77

Τα 10 πιο αναξιόπιστα

Τα Αμερικάνικα μοντέλα αποδείχτηκαν τα πιο αναξιόπιστα φέτος, με 7 από τα 10 να είναι μοντέλα της Jeep, της Chevrolet, της Ford και της Lincoln. Αναλυτικά τα μοντέλα που συγκέντρωσαν τους λιγότερους βαθμούς αξιοπιστίας φέτος είναι τα εξής:

Jeep Wrangler – Βαθμός αξιοπιστίας: 24

Mercedes-Benz GLE – Βαθμός αξιοπιστίας: 23

Jeep Gladiator – Βαθμός αξιοπιστίας: 21

Chevrolet Silverado 1500/GMC Sierra 1500 – Βαθμός αξιοπιστίας: 19

Chevrolet Bolt – Βαθμός αξιοπιστίας: 17

Ford Explorer – Βαθμός αξιοπιστίας: 16

Nissan Sentra – Βαθμός αξιοπιστίας: 9

Lincoln Aviator – Βαθμός αξιοπιστίας: 8

Hyundai Kona Electric – Βαθμός αξιοπιστίας: 5

Ford F-150 Hybrid – Βαθμός αξιοπιστίας: 4

Τα προτεινόμενα για φέτος

Το Consumer Reports προτείνει φέτος 18 αυτοκίνητα που κατάφεραν να βελτιώσουν την αξιοπιστία τους από κάτω του μέσου όρου σε μέτρια ή καλύτερη. Πρόκειται για τα:

Audi Q3

Buick Enclave

Chevrolet Corvette

Ford Escape Hybrid

Genesis G80

Genesis GV70

Hyundai Santa Fe/Santa Fe Hybrid

Kia Seltos

Kia Sorento Hybrid

Kia Soul

Lincoln Corsair

Lincoln Nautilus

Mini Cooper

Mitsubishi Outlander

Nissan Rogue

Subaru Ascent

Toyota Corolla Hatchback

Volvo S60

Τα αυτοκίνητα που δεν προτείνονται

Από την άλλη δεν προτείνει πλέον 7 αυτοκίνητα, λόγω της χαμηλής αξιοπιστίας τους, η οποία κυμάνθηκε κάτω ή πολύ κάτω από τον μέσο όρο. Πρόκειται για τα:

Ford Bronco Sport

Ford Mustang Mach-E

Hyundai Elantra

Hyundai Kona

Nissan Sentra

Toyota Tundra

Volvo XC60

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...