Την ανάκληση 124 Vito παραγωγής 2014 έως 2017 ανακοίνωσε η Mercedes-Benz στην Ελλάδα. Η γερμανική εταιρία διαπίστωσε ότι ορισμένα Vito με τοποθετημένη πρόσθετη μπαταρία κάτω από το δεξί μπροστινό κάθισμα, ενδέχεται να έχουν παραδοθεί χωρίς το προβλεπόμενο κάλυμμα κουτιού καθίσματος.

Η μη ενδεδειγμένη χρήση του ανοιχτού κουτιού καθίσματος ως θήκη μικροαντικειμένων θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα, σε περίπτωση τοποθέτησης ενός αγώγιμου σώματος που θα προκαλούσε σύνδεση μεταξύ των δύο πόλων μπαταρίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να τοποθετηθεί εκ των υστέρων το κάλυμμα κουτιού καθίσματος, εφόσον απαιτείται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.