Το Traton Group, η θυγατρική εταιρία του Volkswagen Group, έχει κάτω από την ομπρέλα του όλες τις εταιρίες φορτηγών και λεωφορείων που ανήκουν στον γερμανικό όμιλο, ήτοι MAN, Scania και Volkswagen Trucks and Buses.

To Traton Group λοιπόν, έκανε προσφορά ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει όλες τις υπόλοιπες μετοχές της αμερικάνικης κατασκευάστριας εταιρείας φορτηγών Navistar International Corporation, η οποία μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως International Harvester Company.

Το Traton Group προσέφερε 35 δολάρια ανά μετοχή, η οποία είναι κατά 45% υψηλότερη από την τιμή της μετοχής της Navistar με ημερομηνία κλεισίματος 29 Ιανουαρίου, και κατά 19% μεγαλύτερη σε σχέση με το μέσο όρο της τιμής της Navistar το τελευταίο τρίμηνο.

Η εταιρία βαρέων οχημάτων του ομίλου Volkswagen κατέχει σήμερα το 16,8% των κοινών μετοχών της Navistar, που τις απέκτησε τον Σεπτέμβριο του 2016. Από το 2017, το Traton Group και η Navistar επωφελήθηκαν από μια στρατηγική συμμαχία που επέτρεψε στις δύο εταιρείες να αυξήσουν την αγοραστική τους δύναμη και να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες.