Δες τον Donald Trump να κάνει ένα γύρο με το ‘Beast’ πριν τον αγώνα Daytona 500

Σχετικά άρθρα

Χθες, 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας των 500 μιλίων στην πίστα της Daytona, ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη του πρωταθλήματος NASCAR για το 2020. Στην τελετή έναρξης του Daytona 500 βρέθηκε ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Donald Trump, και μετά τον λόγο του μπήκε μαζί με την Melania Trump στο “The Beast”, την προεδρική λιμουζίνα δηλαδή, και έκανε έναν γύρο μέσα στο Daytona International Speedway.

Η λιμουζίνα φέρει τα σήματα της Cadillac, και ουσιαστικά είναι ένα θωρακισμένο φορτηγό με σουλούπι αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο/φορτηγό βασίζεται στον σχεδιασμό των Cadillac Escalade και XT5, ζυγίζει κάπου μεταξύ στα 6.800 και 9.000 κιλά και είναι αλεξίσφαιρο, καθώς μπορεί να αντέξει από επίθεση πυραύλου, ενώ διαθέτει ότι περιμένει κανείς από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, έχοντας διάταξή θέσεων 2+3+2.

Το μοντέλο αναπτύχθηκε για πάνω από δύο χρόνια, και σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες το project περιλαμβάνει 4 φάσεις με την πρώτη, να είναι η εξέλιξη της θωράκισης. Η δεύτερη φάση έχει να κάνει με την ενσωμάτωση της θωράκισης που εξελίχθηκε κατά την πρώτη φάση και την επιλογή των τελικών specs του αυτοκινήτου (chassis, εξωτερικό, εσωτερικό κλπ). Η τρίτη φάση επικεντρώνεται στην επικύρωση του οχήματος και η τέταρτη και τελευταία, στην παραγωγή. Το κόστος κάθε αυτοκινήτου εκτιμάται στα 1,5 εκατ. δολάρια, με την κυβέρνηση των Η.Π.Α να έχει δώσει το ποσό των 15,8 εκατ. δολαρίων στην GM για την ανάπτυξη του.

Για την ιστορία, ο αγώνας έπρεπε να αναβληθεί, καθώς “οι ουρανοί άνοιξαν” στην Daytona Beach της Florida μετά από μόλις 20 γύρους, το απόγευμα της Κυριακής.

Η έναρξη του αγώνα είχε ήδη καθυστερήσει μετά από μια σύντομη βροχή στο Daytona International Speedway κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού. Ο αγώνας θα ξεκινήσει ξανά σήμερα, Δευτέρα, στις 16:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας).

Δες ακόμα

Έτσι η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ μεταφέρει το “The Beast” στην Ασία

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...