Στο πάρκινγκ ενός ξενοδοχείο στο St. Moritz της Ελβετίας βρέθηκαν πολλά νέα αυτοκίνητα της Volkswagen και ανάμεσά τους βλέπουμε πρωτότυπα τόσο του Golf R, όσο και του Arteon R, με τον σχεδιασμό των μοντέλων να δείχνει ολοκληρωμένος.

Το Golf R διαθέτει νέους προφυλακτήρες, διαχύτη, αεροτομή και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων. Μηχανικά, το Golf R θα κινείται από τον γνωστό 2,0-λιτρο TSI κινητήρα, απόδοσης 333 ίππων, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.

Το Arteon R θα προσφέρεται τόσο σε σεντάν έκδοση, όσο και σε Shooting Brake έκδοση και μηχανικά θα φορά και αυτό τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα απόδοσης 333 ίππων με 450 Nm ροπής και θα συνδυάζεται με ένα DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς. Φορά νέο bodykit με σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές και αεροτομή. Επίσης εξοπλίζεται με μεγάλες ζάντες και μεγάλα φρένα με μπλε δαγκάνες.

Το Arteon R σεντάν αναμένεται να παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020, το Golf R θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με το Arteon R Shooting Brake να παρουσιάζει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.