Η SCG βοηθά έμπρακτα το ιατρικό προσωπικό με την παραγωγή ειδικού αντάπτορα

Σχετικά άρθρα

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει σοβαρή έλλειψη του κατάλληλου νοσοκομειακού υλικού, όπως μάσκες CPAP και μηχανικούς αναπνευστήρες, και ήδη αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πάρει την εντολή από τις εκάστοτε τοπικές κυβερνήσεις να κατασκευάσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η SCG, του Αμερικάνου επιχειρηματίας James Glickenhaus, η οποία -αυτοβούλως- έχει δηλώσει ότι παραχωρεί τις εργοστασιακές της εγκαταστάσεις στο Connecticut, ώστε αυτές να λειτουργήσουν ως νοσοκομείο, ενώ παράλληλα εργάζεται πάνω σε μια εφεύρεση για το ιατρικό προσωπικό.

Σε δημοσίευση της στο Facebook, η Scuderia Cameron Glickenhaus εξηγεί ότι οι σχεδιαστές της έχουν συνεργαστεί με έναν μηχανολόγο μηχανικό που έχει ήδη σχεδιάσει ιατρικό εξοπλισμό. Μαζί, σχεδίασαν ένα αντάπτορα γενικής χρήσης, ο οποίος κατασκευάζεται με έγχυση σε καλούπι, για μάσκες πλήρους προσώπου με αναπνευστήρες. Ο αντάπτορας ενσωματώνει ένα φίλτρο βακτηρίων, και έτσι προφυλάσσει τους εργαζομένους στα νοσοκομεία.

Η SCG ανέφερε ότι η βασική ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα κωνικό, ιατρικής ποιότητας, αλλεργιογόνο εξάρτημα μεταξύ της μάσκας και του HME φίλτρου, το οποίο είναι κοινό στα νοσοκομεία. Ένα από τα σχέδια επιτρέπει την ύπαρξη δύο φίλτρων και παράλληλα υπάρχει αυξημένη ροή αέρα. Μια τέτοια συσκευή ουσιαστικά συνδυάζει την μάσκα N95 με μια προστασία όλου του προσώπου, εξαλείφοντας την ανάγκη των νοσοκόμων να φορά μάσκα κάτω από την ασπίδα.

Η SCG δήλωσε ότι ήταν υποχρεωμένη να ενεργήσει όταν έμαθε ότι το νοσοκομειακό προσωπικό επαναχρησιμοποιεί τις μάσκες N95 στις μονάδες νεογνών και επαγγελματίες στον τομέα υγείας της Αμερικής αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν μπαντάνες για να καλύψουν το πρόσωπο τους.

Ο στόχος της εταιρίας είναι να παραχθούν 4 εκατομμύρια αντάπτορες που να ταιριάζουν σε ένα ευρύ φάσμα μασκών, οι οποίες βρίσκονται σε αφθονία στα ράφια των καταστημάτων αθλητικών ειδών. Η SCG δήλωσε ότι θα χρεώσει μόνο το κόστος κατασκευής, με μια εταιρία 3D εκτύπωσης να έχει ήδη έρθει σε επαφή με την SCG.

ΠηγήSCG/Facebook

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...