O Donald Trump και η GM σε “πόλεμο” δηλώσεων λόγω αναπνευστήρων

Σχετικά άρθρα

Πριν από μια εβδομάδα η GM ανακοίνωσε πως θα βοηθήσει την Ventec Life Systems, μια εταιρία που κατασκευάζει αναπνευστήρες και έχει δει την ζήτηση τους να αυξάνεται εκθετικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου. Η GM ανέφερε πως θα παράσχει υποστήριξη με τη μορφή αγοράς, τεχνογνωσίας κατασκευής και υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Ventec Life Systems, προκειμένου η δεύτερη να αυξήσει την παραγωγή της.

Η συνεργασία της GM και της Ventec ονομάζεται Project V και η GM θα κατασκευάζει αναπνευστήρες στο εργοστάσιό της στο Kokomo στην Indiana. Αρχικός στόχος ήταν να κατασκευαστούν 200.000 αναπνευστήρες, με την παραγωγή τους να ξεκινά μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

Επιστροφή στο σήμερα και λίγα λεπτά μετά την έγκριση από την αμερικανική Γερουσία του πακέτου οικονομικής στήριξης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την χώρα, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Donald Trump εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του απέναντι στην General Motors και την Ford, σχετικά με τα αντανακλαστικά των τελευταίων και την βοήθεια τους για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Ανάμεσα στα 2 τρισ. δολάρια, βρίσκεται και ένα κεφάλαιο ύψους 500 δισ. δολαρίων που θα χρησιμοποιηθεί από τις βιομηχανίες που επλήγησαν λόγω της πανδημίας, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Συγκεκριμένα, ο Trump έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Όπως συμβαίνει συνήθως με την “αυτήν” την General Motors, τα πράγματα δεν φαίνεται να λειτουργούν ποτέ. Είπαν ότι θα μας δώσουν 40.000 πολύ απαραίτητους αναπνευστήρες “πολύ γρήγορα”. Τώρα λένε ότι αυτοί θα είναι μόνο 6.000, και στα τέλη Απριλίου, και θέλουν υψηλή τιμή για αυτούς. Πάντα ένα χάος με τη Mary Βarra. Invoke P.

Για να συνεχίσει σε νέο του tweet και να πει:

Η General Motors ΠΡΕΠΕΙ να ανοίξει αμέσως το ηλιθιωδώς εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της στο Lordstown του Οχάιο ή κάποιο άλλο εργοστάσιο της, και να ξεκινήσει να παράγει τους αναπνευστήρες τώρα!!!!!! FORD, ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ, ΓΡΗΓΟΡΑ !!!!!!

Ο Trump θέλοντας να επεξηγήσει τι σημαίνει το Invoke P, ανέφερε ότι είναι νόμος περί αμυντικής παραγωγής.

Να σημειωθεί πως το εργοστάσιο της στο Lordstown, η GM το έχει πουλήσει στην Lordstown Motors.

Η GM απάντησε στον Trump, ανακοινώνοντας πως θα κατασκευάζει μηνιαίως 10.000 VOCSN αναπνευστήρες στο εργοστάσιό της στο Kokomo, της Indiana, με τις πρώτες παραδόσεις τους να ξεκινούν τις επόμενες ημέρες. Η GM μάλιστα αναφέρει πως έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή 200.000 VOCSN αναπνευστήρων.

Επίσης η GM θα παράγει χειρουργικές μάσκες επιπέδου 1 που έχουν πιστοποίηση από τον FDA στο εργοστάσιό της στο Warren του Michigan. Η παραγωγή θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η GM θα κατασκευάζει 50.000 μάσκες ημερησίως, με δυνατότητα η παραγωγή να διπλασιαστεί στις 100.000 μάσκες ανά ημέρα.

Η Ford σε συνεργασία με την GE Healthcare και την 3M έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Τρίτη να κατασκευάσει μηχανικούς αναπνευστήρες, απλούς αναπνευστήρες και προστατευτικές μάσκες.

Όπως καταλαβαίνεις, ο πανικός διακατέχει πλήρως τον Trump, με τον Αμερικάνο πρόεδρο πριν μερικές εβδομάδες να δηλώνει με άκρως απαξιωτικό λόγο την σημαντικότητα του ιού και ότι η Αμερική δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην αντιμετώπιση της κρίσης. Μόνο χθες, 26 Μαρτίου, οι Η.Π.Α. είχαν 17.224 νέα κρούσματα του Covid-19, φτάνοντας συνολικά τα 85.435, ενώ οι νεκροί ήταν +268 και συνολικά 1.295.

Και σήμερα, τα νούμερα είναι πολύ χειρότερα, καθώς τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τις 96.968 (+11.533), ενώ έχασαν την ζωή τους επιπλέον 182 άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 1.477. ΟΙ ΗΠΑ είναι πλέον η χώρα που έχει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού παγκοσμίως, αφήνοντας πίσω της την Ιταλία (86.498) και την Κίνα (81.340), με τους Ιταλούς να θρηνούν τους περισσότερους νεκρούς, 9.134 μέχρι σήμερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις BYD, Chery, SAIC για εργοστάσια στη χώρα

Η Τουρκία διαρρέει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις BYD και Chery για επενδύσεις στη γειτονική χώρα, ώστε οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν...

Μια Ferrari 488 Pista κατέληξε σε ποτάμι της Ελβετίας

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3:30 μ.μ. την περασμένη Τρίτη στην περιοχή Garstattlast της Ελβετίας και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ασημί Ferrari 488...