Οι ομάδες της Formula 1 και η GM θα κατασκευάσουν ιατρικό εξοπλισμό

Σχετικά άρθρα


Η Formula 1 ανακοίνωσε πως οι ομάδες θα συμβάλλουν και αυτές στη παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού στη μάχη ενάντια της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ομάδες της F1 θα κατασκευάσουν μάσκες προσώπου και αναπνευστήρες, με την GM να δηλώνει πως θα βοηθήσει την Ventec Life Systems, μια εταιρία που κατασκευάζει αναπνευστήρες και έχει δει την ζήτηση τους να αυξάνεται εκθετικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Η GM ανέφερε πως θα παράσχει υποστήριξη με τη μορφή αγοράς, τεχνογνωσίας κατασκευής και υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Ventec Life Systems, προκειμένου η δεύτερη να αυξήσει την παραγωγή της.

Η συνεργασία της GM και της Ventec ονομάζεται Project V και η GM θα κατασκευάζει αναπνευστήρες στο εργοστάσιό της στο Kokomo στην Indiana. Στόχος είναι να κατασκευαστούν 200.000 αναπνευστήρες, με την παραγωγή τους να ξεκινά μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν 290.937 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανθρώπων που έχουν κολλήσει τον ιό παγκοσμίως, με 11.950 συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας έχουν ζητήσει από κατασκευαστές αυτοκινήτων να βοηθήσουν στη κατασκευή αναπνευστήρων, ενώ και η Tesla δηλώνει έτοιμη να κατασκευάσει και αυτή αναπνευστήρες αν υπάρξει έλλειψη στην αγορά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...