Ο Τραμπ υπόσχεται να καταργήσει νόμους για το κλίμα αν οι πετρελαϊκές του δώσουν 1 δισ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να ανατρέψει δεκάδες περιβαλλοντικούς κανονισμούς και νομοθετήματα της κυβέρνησης Μπάιντεν σε συνάντηση με κορυφαία στελέχη των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών, κατά την οποία ζήτησε να συγκεντρώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία, όπως αποκαλύπτει η The Washington Post.

Η The Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές με γνώση της συνάντησης -τον περασμένο μήνα- στη Φλόριντα, ανέφερε ότι ο Τραμπ υποσχέθηκε να τερματίσει τη νομοθετική ρύθμιση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τα ηλεκτρικά οχήματα, σχετικά με τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων, και -μεταξύ άλλων- να σταματήσει το πάγωμα των αδειών για νέες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Το δημοσίευμα αρχίζει αναφέροντας τη συνάντηση Τραμπ με μερικά από τα κορυφαία στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών της χώρας στο Μαρ-α-Λάγκο, όπου ένα στέλεχος παραπονέθηκε για το πώς αντιμετωπίζουν επαχθείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς παρά το γεγονός ότι ξόδεψαν 400 εκατομμύρια δολάρια μόνο για λόμπι στη διακυβέρνηση Μπάιντεν τον περασμένο χρόνο.

Η απάντηση του Τραμπ εξέπληξε αρκετά από τα στελέχη που βρίσκονταν στην αίθουσα με θέα τον ωκεανό: Είστε όλοι σας αρκετά πλούσιοι -είπε- ώστε να συγκεντρώσετε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να με βοηθήσετε να επιστρέψω στον Λευκό Οίκο.

Στο δείπνο υποσχέθηκε να ανατρέψει άμεσα δεκάδες περιβαλλοντικούς κανονισμούς του προέδρου Μπάιντεν και να σταματήσει τη θέσπιση νέων, σύμφωνα με ανθρώπους με γνώση της συνάντησης, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να περιγράψουν μια ιδιωτική συζήτηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τραμπ είπε ότι το να δώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα ήταν για εκείνους μια “καλή συμφωνία” λόγω της φορολογίας και των κανονισμών που θα αποφύγουν στη συνέχεια.

Ο Τραμπ υποσχέθηκε να τερματίσει αμέσως το πάγωμα στις άδειες για νέες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) – μια προτεραιότητα για τα στελέχη, σύμφωνα με τρεις παρευρισκόμενους. “Θα το πάρετε την πρώτη ημέρα”, είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με παρευρισκόμενο.

Στα στελέχη που προσκλήθηκαν περιλαμβάνονταν ο Μάικ Σάμπελ, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Venture Global και ο Τζακ Φάσκο, διευθύνων σύμβουλος της Cheniere Energy, εταιρείες που θα είχαν άμεση ωφέλεια σε περίπτωση άρσης της απαγόρευσης εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Αλλοι συμμετέχοντες προέρχονταν από εταιρείες όπως η Chevron, η Continental Resources, η Exxon και η Occidental Petroleum, σύμφωνα με τη λίστα συμμετεχόντων που εξασφάλισε η Post.

Περιμένετε μια άδεια για πέντε χρόνια – θα την πάρετε την πρώτη ημέρα,

είπε ο Τραμπ στα στελέχη, σύμφωνα με αναφορές ανθρώπου που παραβρέθηκε στη συνάντηση.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα προκηρύξει νέους μειοδοτικούς διαγωνισμούς προκειμένου να παραχωρηθούν άδειες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς και ότι θα προχωρήσει σε άρση των περιορισμών για την εξερεύνηση και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην Αρκτική και στην Αλάσκα.

Η ομάδα του Μπάιντεν κατηγόρησε τον Τραμπ πως ενεργεί σαν “μαριονέτα των μεγαλύτερων χρηματοδοτών του”.

Ο Τραμπ δεν αγωνίζεται για αυτό που είναι καλύτερο για τις αμερικανικές οικογένειες, για φθηνότερη ενέργεια ή για το κλίμα μας – το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να κερδίσει αυτές τις εκλογές,

πρόσθεσε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις BYD, Chery, SAIC για εργοστάσια στη χώρα

Η Τουρκία διαρρέει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις BYD και Chery για επενδύσεις στη γειτονική χώρα, ώστε οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν...

Μια Ferrari 488 Pista κατέληξε σε ποτάμι της Ελβετίας

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3:30 μ.μ. την περασμένη Τρίτη στην περιοχή Garstattlast της Ελβετίας και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ασημί Ferrari 488...