Ο Trump ζήτησε από τις GM και Ford να κατασκευάσουν ιατρικό εξοπλισμό

Σχετικά άρθρα

Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας που έχει ζητήσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εργοστάσια στη χώρα να αναλάβουν την κατασκευή μηχανικών αναπνευστήρων που θα χρησιμοποιηθούν από άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Το ίδιο έχει κάνει και ο Donald Trump, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έχει ζητήσει από τις Ford και GM να συμβάλλουν στη παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού που απαιτείται για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Εκπρόσωποι των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών επιβεβαίωσαν τις συζητήσεις, με την GM να λέει πως η εταιρία θα μπορούσε να κατασκευάσει μηχανικούς αναπνευστήρες.

Ο Elon Musk έγραψε στο Twitter πως η Tesla μπορεί να κατασκευάσει και αυτή αναπνευστήρες εάν υπάρξει έλλειψη στην αγορά.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, στις ΗΠΑ 9.464 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό, 59 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 155 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτόν.

Διάβασε επίσης

GM, FCA και Ford έκλεισαν όλα τα εργοστάσια τους στη Βόρεια Αμερική λόγω κορωνοϊού

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...