Η Lordstown Motors εξαγόρασε το εργοστάσιο της GM στο Οχάιο

Σχετικά άρθρα

Αυτό που είχε διαρρεύσει ο Donald Trump από τον περασμένο Μάιο ανακοίνωσε επίσημα η GM, με την Lordstown Motors Corp (LMC), μια εταιρία του ομίλου Workhorse Group, να αγοράζει το εργοστάσιο της GM στο Lordstown του Οχάιο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να κλείσει.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο η LMC θα κατασκευάζει plug-in υβριδικά pickups, με την εταιρία προσλαμβάνει αρχικά 400 εργαζομένους, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την παραγωγή του W-15 από το δεύτερο εξάμηνο του 20120. Το αυτοκίνητο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, με το πλαίσιο να αποτελείται από χάλυβα υψηλής αντοχής.

Αποδίδει 460 άλογα, με τα 0-96 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5,5 δευτερόλεπτα, και τις μπαταρίες του να δίνουν αυτονομία 130 χλμ, ενώ αυτή αυξάνεται στα 500 χλμ όταν ο βενζινοκινητήρας που διαθέτει το αυτοκίνητο αναλαμβάνει την φόρτιση τους.

Το pickup κοστίζει από 52.500 δολάρια χωρίς να έχουν αφαιρεθεί οι κρατικές επιχορηγήσεις. Οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν από το το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Κατέρριψε το ρεκόρ γύρου το Hennessey Venom F5 Revolution στο Circuit of The Americas

Η Hennessey ξεκίνησε το 2023 με την αποκάλυψη του Venom F5 Revolution Coupe, που σχεδιάστηκε για να κυριαρχήσει στις πίστες του κόσμου. Σήμερα, η αμερικάνικη...
Autoblog.gr