Η πανδημία του κορωνοϊού θα κοστίσει σημαντικά στις αυτοκινητοβιομηχανίες και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ian Henry, τον ιδιοκτήτη της συμβουλευτικής AutoAnalysis, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω του κλεισίματος των εργοστασίων τους σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουν άνω των 100 δισ. δολαρίων σε απώλειες εσόδων, με τους υπολογισμούς αυτούς να βασίζονται στο γεγονός πως τα εργοστάσια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 30 Απριλίου.

Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αναστείλει την παραγωγή τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και εάν αυτό συνεχιστεί όπως αναμένεται μέχρι το τέλος Απριλίου, αυτό θα ισοδυναμεί με 66 δισ. ευρώ απώλειες πωλήσεων στην Ευρώπη ή 2.6 εκατ. αυτοκίνητα. Στη Βόρεια Αμερική θα οδηγήσει σε απώλειες πωλήσεων περίπου 52 δισ. δολαρίων ή 2 εκατ. αυτοκίνητα.

Ο Henry προβλέπει ότι κάθε πρόσθετη εβδομάδα κλεισίματος εργοστασίων στην Ευρώπη θα κοστίσει στη βιομηχανία επιπλέον 8 δισ. ευρώ σε απώλεια αξίας παραγωγής και αντίστοιχα 7,5 δισ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική.

Οι διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού δεν είναι σε θέση να απαντήσουν για το πότε μπορούν να ανοίξουν ξανά τα εργοστάσια αυτοκινήτων, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε οι καταναλωτές θα αρχίσουν να αγοράζουν ξανά νέα αυτοκίνητα.