WRC: Ακυρώθηκε το Rally Πορτογαλίας

Σχετικά άρθρα

Στις 24 Μαρτίου, η διοργανώτρια αρχή του Rally Πορτογαλίας είχε ανακοινώσει ότι αναβάλλεται για μελλοντική ημερομηνία ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21-24 Μαΐου, λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Σήμερα, όμως, το Automovel Club de Portugal έκανε γνωστό ότι ο φετινός αγώνας στην χώρα της ιβηρικής χερσονήσου ακυρώνεται, τονίζοντας:

Το Automovel Club de Portugal έκανε σημαντικές προσπάθειες για τη διοργάνωση του αγώνα φέτος στα τέλη Οκτωβρίου. Μετά από μια αξιολόγηση μαζί με τους συνεργάτες μας, τους διάφορους δήμους, τις εθνικές αρχές και τους χορηγούς, καταλήξαμε ότι οι συνθήκες υγείας και ασφάλειας που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του αγώνα του WRC, Rally de Portugal, με ασφαλή τρόπο δεν είναι εφικτές, δεδομένης της απρόβλεπτης κατάστασης που ζούμε αυτές τις μέρες, καθώς και την αβεβαιότητα για το άνοιγμα των εθνικών συνόρων ή του εναέριου χώρου.

Λόγω αυτής της κρίσιμης κατάστασης, το Automovel Club de Portugal αναγκάζεται να ακυρώσει τον αγώνα της Πορτογαλίας, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2020. Το Automovel Club de Portugal λυπάται βαθιά για αυτήν την απόφαση. Αλλά είναι η υπεύθυνη απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τους χιλιάδες υποστηρικτές, τις ομάδες, τους δήμους, τους χορηγούς και όλα τα άτομα που συμμετέχουν στην εκδήλωση, που για το 2019 ήταν υπεύθυνη για οικονομικό αντίκτυπο στην εθνική οικονομία άνω των 142 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ACP έχει ήδη υποβάλει αίτηση για το WRC Rally de Portugal να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA το Μάιο του 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...