Η Renault παραμένει στην F1 και θα διαλέξει τον νέο οδηγό της αφού ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας στην Formula 1, Cyril Abiteboul, σε πρόσφατη συνέντευξη του ξεκαθάρισε πως η Renault θα παραμείνει “για πολύ καιρό” στη Formula 1, ενώ τόνισε πως δεν έχουν διαλέξει μέχρι στιγμής τον αντικαταστάτη του Daniel Ricciardo, ο οποίος από το 2021 θα οδηγεί για την McLaren.

Ο Abiteboul είπε πως η νέα συμφωνία μείωσης του budget cap, αλλά και οι νέοι κανονισμοί θα κάνουν την Formula 1 πιο ανταγωνιστική, συμπληρώνοντας πως η Renault έχει στο DNA της τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δεσμεύεται να αγωνίζεται στη Formula 1 για πολύ καιρό ακόμη. Επίσης προτείνει να μπει και πλαφόν στους μισθούς των οδηγών, αφού όπως είπε “υπάρχει πλέον η ηθική υποχρέωση να εισαχθεί, μιας και το budget cap οδηγεί στην απόλυση εκατοντάδων υπαλλήλων των ομάδων”.

Παράλληλα, η απόφαση για τον νέο οδηγό θα παρθεί αφού ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με τα ονόματα των Fernando Alonso, Valteri Bottas αλλά και Sebastian Vettel να ακούγονται έντονα. Ο Abiteboul ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν θα βιαστεί να αποφασίσει για τον νέο οδηγό, αφού πρέπει αρχικά να δει πόσο ανταγωνιστική είναι φέτος η Renault, ενώ πρέπει να κάνουν την κατάλληλη επιλογή, αφού ο νέος οδηγός θα οδηγήσει το μονοθέσιο των νέων κανονισμών.

Ο Abiteboul παραδέχτηκε για ακόμη μια χρονιά πως είναι απογοητευμένος από την απόφαση του Ricciardo να φύγει από την Rrenault, προτού δει την πρόοδο που σημείωσε η ομάδα στο μονοθέσιο του 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...