Με την Renault να δημοσιεύει φωτογραφίες του Fernando Alonso στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εποχή του 2004 και με τον Alonso να σχολιάζει σε αυτές, ισπανικά μέσα θέλουν τον 38χρονος Ισπανό να επιστρέφει στη Formula 1 και στη Renault.

Με τον Daniel Ricciardo να πηγαίνει στην McLaren από το 2021, μένει κενή μια θέση οδηγού στη γαλλική ομάδα, η οποία αναζητά το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Ricciardo. Με τον Vettel να φέρεται να έχει απορρίψει την ιδέα να πάει στη Renault, αφού δεν την βρίσκει ανταγωνιστική, ο Alonso δείχνει ως ο επικρατέστερος για την θέση.

Στο σενάριο επιστροφής του Alonso εμπλέκεται και η Liberty Media, η ιδιοκτήτρια της Formula 1, η οποία είναι πρόθυμη να πληρώσει μέρος του συμβολαίου του Alonso στη Renault, προκειμένου να αυξήσει την δυναμική του πρωταθλήματος. Ο Alonso είχε συμβόλαιο 30 εκατ. δολαρίων με την McLaren, με την Renault να δίνει στον Ricciardo 17 εκατ. δολάρια.

Ο Alonso έχει κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους με την Renault την περίοδο 2005-2006, ενώ επέστρεψε στην ομάδα το 2008-2009, όπου και πήρε δύο νίκες.